96 blazer hesitation problem - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 11-07-2006, 09:32 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Dec 2005
Location: thunder bay
Posts: 235
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
96 blazer hesitation problem

I have a 96 blazer with a 4.3 engine. The vehicle runs fine till i shut it off for a bit when i get back into it to leave it has a hesitation in the engine as i try to get back up to speed it takes like 10 seconds for it to catch then once its up too speed its fine again. I changed the fuel filter and it actually seems worse now. Only after its been shut off then restarted and it seems as i'm turning a corner it happens. Does this sound like the fuel pump is going i would just like to get some input before changing it. I'm sure its a fuel problem. Thanks

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 11-07-2006, 10:02 PM
driveability's Avatar
Registered User
 

Last journal entry: 930 4 speed transmission
Last photo:
Join Date: Dec 2005
Location: California
Age: 59
Posts: 77
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It's a 96 and likely has CPI as a fuel system, the units have a funny way of leaking fuel into the intake/engine. I would look close at the fuel systems pressure and its ability to hold pressure after shut down. It should hold pressure after shut down and or not just drop off. If it does drop off I would be looking for the reason.
John
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
96 Blazer Overhead Console Temperature Indication 454impala69 Electrical 13 03-25-2010 11:21 AM
89 Suburban 700R4 Problem JoeB Transmission - Rearend 13 11-06-2006 03:56 PM
96 chevy silverado taillight problem? machmn Electrical 5 09-22-2004 02:02 PM
96 chevy s10 blazer turboed quick jesshwarren Engine 2 11-28-2003 03:15 PM
Fuel / Carb problem DoubleVision Engine 5 10-28-2002 05:18 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:25 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.