96 chevy s10 blazer turboed quick - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 11-28-2003, 10:47 AM
New Member
 
Last photo:
Join Date: Apr 2003
Location: pa
Posts: 25
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
96 chevy s10 blazer turboed quick

Hi
I did some thing new I designed my own turbo system for my 96 chevy s10 blazer 4x4 LT. When I was done I had put my 0-60 time down by 3.5 sec from 10 sec down to 6.5. needless to say I was impressed I just thought some of you might be interested. It sure sounded good out the back with that turbo whistle. put the torque way up.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 11-28-2003, 02:54 PM
bad_turbo's Avatar
New Member
 
Join Date: Nov 2003
Location: socal
Posts: 8
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
should post some pics of that system you made.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 11-28-2003, 03:15 PM
New Member
 
Last photo:
Join Date: Apr 2003
Location: pa
Posts: 25
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It is a simple setup i used a turbo off of a 900 saab. the turbo is down were the muffler was I ran oil lines to it I have flex hose for my boost line that runs up to my intake. I have a big K&N air filter that is back were the spare tire used to be. (which I had to put a shield around to keep dirt out of.) I had to run wires back so I could put the mass air sensor back there to. the turbo is lower than the motor so I had to run a inline pump to pump the oil back up to the motor. You would think that since the turbo is away from the motor it would cause some turbo lag which I was concerned abought but it had very little lag. She shure did scream mash that baby for a little and leave off and that turbo would let out a real squeal. Before I put this turbo on when it would shift from 1st gear to 2nd gear the rpm's would drop quite a bit but now with all that boost it just throws you into your seat when it shifts. I will put some pic on here as soon as I can.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 09:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.