99 escalade starting problems - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> General Rodding Tech
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 02-29-2012, 03:41 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 1
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
99 escalade starting problems

99 escalade perodically wont start. starter is new, alternater is new and battery has good voltage. whats my problem?

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 02-29-2012, 05:44 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Apr 2008
Location: Scottsdale AZ 85257
Posts: 63
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
wont start for how long, or takes along time (a few seconds) to start? The fuel pumps often have a check valve failure so each time you start you have to prime up the whole system to 50 psi, put a pressure guage on it, it should hold about 50 psi or so with the engine off.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 02-29-2012, 08:50 PM
S10 Racer's Avatar
http://www.warsprints.com
 

Last journal entry: W.A.R. (Wingless Auto Racing) Sprint Car Racing
Last photo:
Join Date: Nov 2007
Location: At The Dirt Tracks
Age: 55
Posts: 1,938
Wiki Edits: 0

Thanks: 4
Thanked 74 Times in 66 Posts
Quote:
Originally Posted by sixdouble
99 escalade perodically wont start. starter is new, alternater is new and battery has good voltage. whats my problem?
Possibly has a problem with the security system. I had a 96 caddy that had times when it wouldn't start. I could usually pull the key out, clean it and reinsert it back in the ignition and it would start.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent General Rodding Tech posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
starting problems rdsieveke@gmail.com Engine 3 08-30-2011 10:25 PM
400 sbc starting problems jrws6 Engine 9 07-03-2006 08:18 PM
99 Escalade starting problems frankenvette Electrical 1 10-16-2005 11:12 PM
Starting problems 72elcamino Engine 9 12-12-2003 10:53 PM
Starting Problems... ?? MonsterTruck Engine 4 11-18-2003 11:45 AM


All times are GMT -6. The time now is 11:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.