allison tranny trouble - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 03-27-2007, 02:12 PM
Registered User
 

Last journal entry: ok im on to my next big dream beast
Last photo:
Join Date: Jul 2005
Location: fort riley kasas
Posts: 82
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
allison tranny trouble

hey guys i have an allison transmission 2500 series i believe and it has a tps with three wires how, and which of th three wires would i use to check/set the tps

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 03-27-2007, 04:27 PM
oldschoolrods's Avatar
Member
 

Last journal entry: Engine Compartment
Last photo:
Join Date: Dec 2003
Location: Lancaster, Pennsylvania
Age: 28
Posts: 806
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
if you don't get an answer by this weekend i will look and see if it is in my allison book thats currently at home (i'm at school).
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 03-29-2007, 08:35 AM
Registered User
 

Last journal entry: ok im on to my next big dream beast
Last photo:
Join Date: Jul 2005
Location: fort riley kasas
Posts: 82
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thanks for the reply

hey i would greatly appreciate it the only equipment to troubleshoot the trany is leaving with the teams technition in a couple weeks so i need field expedient ways to troubleshoot the tps incase of a malfunction which happens on this equip more frequently than i would like
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 03-30-2007, 09:49 PM
oldschoolrods's Avatar
Member
 

Last journal entry: Engine Compartment
Last photo:
Join Date: Dec 2003
Location: Lancaster, Pennsylvania
Age: 28
Posts: 806
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I need some more info. What kind of vehicle is this in? Because if it has an electronic engine the TPS is supplied by the manufacturer and not allison so I have no info on it, but if its an older mechanical engine I have some info.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 03-31-2007, 12:39 AM
Registered User
 

Last journal entry: ok im on to my next big dream beast
Last photo:
Join Date: Jul 2005
Location: fort riley kasas
Posts: 82
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
its bolted to an inline 6 from mercedes benz and the tps is on the tranny and has a cable running to the injector pump i know that you can test for either voltage influx or sometimes resistance to ground if you can tell me anything more that would be great
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
65 Vette - Trouble with Muncie 4 speed AMS3 Transmission - Rearend 10 12-16-2005 03:32 PM
Walmart Stoped Flushing Auto Tranny, "I am back yahoo" Auto-Part Transmission - Rearend 2 02-22-2004 08:10 AM
help with tranny munbers notmrgoodwrench Transmission - Rearend 2 01-23-2004 09:59 PM
Some sound tranny advice please! bowtieorbust Transmission - Rearend 18 12-20-2003 01:28 PM
Pulling motor/ tranny 66 C10 66thom Engine 6 10-27-2003 09:46 AM


All times are GMT -6. The time now is 08:31 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.