Alternator wiring - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 07-01-2003, 08:38 PM
Vaughn68's Avatar
New Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: texas
Posts: 29
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Alternator wiring

I am looking for help on the alternator hook up on my 68 Pontiac 400. For some reason I go through a battery every 6 months (thank God for Wally-world's warranty policy). When I bought the car the electrical had been "upgraded" but I don't think it was done properly. I have had the alt. checked and everything seems to be OK but the battery is constantly going dead. There is a red wire and a white. Where should they go and which should be on top. Thanks- Mark

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 07-05-2003, 04:31 PM
Screwy Lewy's Avatar
New Member
 
Join Date: Jun 2003
Location: Sacramento Ca
Age: 65
Posts: 18
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Alternator problems

I am supprized no one has offered any help for you yet. Try this http://hotrodders.com/kb/ and see if you can inter an applicable term to search for lots of helpfull information. I think I have solved my problem using it.

Jim
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 07-05-2003, 08:22 PM
Dozier768's Avatar
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Portland, OR
Age: 35
Posts: 122
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Check for a draw with your multimeter, with everything off, if you find that something is pulling current, go through and unplug things one at a time until you find the culprit.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 07-12-2003, 04:11 PM
Tazz
 
Last photo:
Join Date: Jun 2001
Location: amherst,ohio
Age: 66
Posts: 2,049
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Did you find where the red and white wires went? Facing the pulley which one is to the right and which ones to the left?


Todd
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 02:35 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.