another chop job - Page 18 - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Hotrodding Basics
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #256 (permalink)  
Old 04-19-2009, 12:37 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Sep 2006
Location: kansas
Age: 67
Posts: 515
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
upon further investigation, it appears the oil is ionly pumped when it is in gear, not in park or nuetral. That would mean, no idleing at stop lites or train crossing with it in neuteral or park, no sitting with the AC on !!!!!!!!!!!

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #257 (permalink)  
Old 04-21-2009, 08:14 AM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Sep 2006
Location: kansas
Age: 67
Posts: 515
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
the electrical gremlins are back ! seems as thou I've lost power on the ACC side, but not cause of the switch !!!! Engine question here ......... decided to chacnge the oil filter in this used engine, found the oil is pretty black, so I'll change it also. Engine has only been run a couple hours, maybe. Anyway, what's the best way to flush this engine out ? Lots of cheap oil, or lots of good high grade oil, or even some with the high milage goodes in it ?????????????any comments ????????
Reply With Quote Quick reply to this message
  #258 (permalink)  
Old 04-25-2009, 09:44 AM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Sep 2006
Location: kansas
Age: 67
Posts: 515
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
electrical issues worked out. Decided to run a few changes of 'cheep' oil thru the engine first, cause I don't waqnt to run a strong cleaner and knock a lot of stuff loose all at once.. But, I don't think it's that bad anyway........Took it for a 2nd road test yesterday, everything was perfect ....except for the steering..... I think something is bent in the suspension,cause it pulls pretty hard to the left. I guess it's true what they say, never use any used parts when you build your car.....I just assumed the front clip was good from the other car.....Oh Well......... just means an alignment shop will be on the schedual.........
Reply With Quote Quick reply to this message
  #259 (permalink)  
Old 04-27-2009, 03:58 PM
cranky1's Avatar
Just stuck
 
Last photo:
Join Date: Apr 2008
Location: Pasagetdowndena, TX
Age: 63
Posts: 434
Wiki Edits: 0

Thanks: 14
Thanked 0 Times in 0 Posts
Torqueflites are supposed to pump in all gears and neutral but not in park. That's why the stick says to check hot, idle in neutral. A way to check if it's pumping in neutral is to check your fluid level in park, then do it in neutral and see if there's a difference. Level should be higher in park.....and that's a cool looking ride you have!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #260 (permalink)  
Old 04-28-2009, 08:58 AM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Sep 2006
Location: kansas
Age: 67
Posts: 515
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I really need to get it registered and licensed so I can take it out on the blacktop and drive it. U'm working on the interior now, installing floormats, using the carpet or pad left over from the kitchen wood floor project,...perfect shade of gray, ( low budget build ) will get a picture when done....
Reply With Quote Quick reply to this message
  #261 (permalink)  
Old 05-08-2009, 09:48 PM
home brew's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Body and exterior tips Last photo:
Join Date: Feb 2005
Location: Pense, Sk, Canada
Age: 68
Posts: 7,050
Wiki Edits: 1

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Here are the pics knighthawk talked about.

" under $100 !!!!!!!! insulation : furnace duct wrap ( a kind of foil and bubble wrap ) floor mat : left over pad from the wood floor installation in the kitchen , (very tough !) , door panels : foam board from Hobby Lobby ( about 5$ ea, ) arm rests and controls from the '85....................car show this weekend !" Knighthawk.



__________________
Just plain [B][I]NASHTY[/I][/B]!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #262 (permalink)  
Old 05-08-2009, 09:49 PM
home brew's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Body and exterior tips Last photo:
Join Date: Feb 2005
Location: Pense, Sk, Canada
Age: 68
Posts: 7,050
Wiki Edits: 1

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Looking good. Are you driving to the car show??
__________________
Just plain [B][I]NASHTY[/I][/B]!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #263 (permalink)  
Old 05-09-2009, 08:17 AM
cranky1's Avatar
Just stuck
 
Last photo:
Join Date: Apr 2008
Location: Pasagetdowndena, TX
Age: 63
Posts: 434
Wiki Edits: 0

Thanks: 14
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by knighthawk
upon further investigation, it appears the oil is ionly pumped when it is in gear, not in park or nuetral. That would mean, no idleing at stop lites or train crossing with it in neuteral or park, no sitting with the AC on !!!!!!!!!!!
How far did you drive it? If not very far, the cooler may still be cool. Also if your engine is full of sludge, I don't like trying to flush it out because it just turns loose of all this junk and it circulates throughout the engine. Imo, it's better off to just let it be. Have you had the valve covers off to see how bad it is? And if your trans isn't pumping fluid in neutral, there's something wrong with it...
Reply With Quote Quick reply to this message
  #264 (permalink)  
Old 05-09-2009, 06:17 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Sep 2006
Location: kansas
Age: 67
Posts: 515
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
cranky, it apperars everything is working correctly ,now that I understand it all better, I am on the 2nd oil change (never really driven it much yet ) decided to flush it out kinda gradual like . Brew : Am I driving it to the car show ....YES ! ...............just got back from the 'car show ' about an hour ago, although it only was a few miles, was kinda nervous about how the car would run and ride, etc. Made it there (and back ) OK . Had a lot of people look at it , some for quite awhile, all positive comments , One guy wanted to buy it cause it was a ' one of a kind' , course I said it was "not for sale " , then got to thinking about, should have got an offer from him ..... but then I couldn't find him again ! Over all it was a exciting short drive into town and back, except when a lady asked me something about ' the spare tire '........I said ....oop's,.... I don't have one..... so I drive kinda slowly home
Reply With Quote Quick reply to this message
  #265 (permalink)  
Old 05-10-2009, 01:13 PM
home brew's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Body and exterior tips Last photo:
Join Date: Feb 2005
Location: Pense, Sk, Canada
Age: 68
Posts: 7,050
Wiki Edits: 1

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
knighthawk - I know you said I didn't have to post these pics but I think everyone would like to see your car on its' first outing!! Looking great!!




__________________
Just plain [B][I]NASHTY[/I][/B]!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #266 (permalink)  
Old 06-15-2009, 10:18 AM
home brew's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Body and exterior tips Last photo:
Join Date: Feb 2005
Location: Pense, Sk, Canada
Age: 68
Posts: 7,050
Wiki Edits: 1

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Another update from knighthawk:

thought you may like to see that it has been driven, longest run , about 50 miles ....notice I did get the nitehawk plate, after I ordered it,........ got to thinking...."NITEBRD'' would really look good..............maybe next time. Last photo shows a goodd side profile of the front. Got a little more done on the inside, kinda ran out of money, plus the other vehicles all of a sudden need attention ...............but ! another car show next week end , only about 20 miles away !








Good to see you have had it on the road and are enjoying it. Have fun at your next run.
__________________
Just plain [B][I]NASHTY[/I][/B]!!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #267 (permalink)  
Old 06-27-2009, 04:18 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Sep 2006
Location: kansas
Age: 67
Posts: 515
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
just got back from the second car show with this car, lot a people looking and taking pics ......... on the way home ( about 20 miles) it developed a bad vibration, and pulling to the left, stopped on a side road, to check the lug nuts, they were tight, but discovered the lug wrench did not fit all the lug nuts ! Boy, would I have been in trouble if I needed to change a tire ! Then , after sitting a minute or two , while I looked for the problem , decided to drive it home the last 4 or 5 miles, slowly,.......... it was fine ! Put in the garage checked the front end ...the left front brakes was locked up ! I guess after it sat along side the road a few minutes, the pressure drained off, then after driving it home , and using the barakes, they locked up again !..Therefore, as long as I used the calipers directly off the donor car ('85) I will assume the left caliper is bad ???????? which means I will have to buy 2 new calipers .........
Reply With Quote Quick reply to this message
  #268 (permalink)  
Old 06-27-2009, 06:14 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Nov 2005
Location: Massachusetts
Posts: 122
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Your brakes

Check the front flexible brake line first, they sometimes self destruct inside with a "one way flap" of hose rubber acting as a valve keeping that caliper locked up until it bleeds slowly down...have seen it several times
Reply With Quote Quick reply to this message
  #269 (permalink)  
Old 06-28-2009, 08:25 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Sep 2006
Location: kansas
Age: 67
Posts: 515
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I understand that, but now that it's in my shop, I can't get it to hang up at all, even with the engine (booster) running !
Reply With Quote Quick reply to this message
  #270 (permalink)  
Old 06-29-2009, 09:26 AM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Sep 2006
Location: kansas
Age: 67
Posts: 515
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
after tghese 2 short runs to the car shows, a few things will needed to be redone ... first,before I could leave for the show Sat. , the gas tank was leaking, at I seam where I cut the tank open and soldered it.. The brake problem, which by the way, the pads are now burnt and junk, and the suspension is not right, I guess I misfigured the wieght load when I "designed" it. So.......first, I guess I got to get some pads, calipers, and rotors cut, and of course they are 1 piece hubs, so it's a little more work.........plus maybe another set of seals........
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Hotrodding Basics posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
chop 1932 ford pick up wizard1932 Body - Exterior 3 05-18-2009 08:28 PM
TOP CHOP Bill Corum Body - Exterior 3 08-10-2008 10:29 AM
To Chop or not to Chop 1931 steve Body - Exterior 23 03-20-2008 10:23 AM
top chop, and channelling advice? rlackey Body - Exterior 8 08-19-2005 02:25 AM
How much for a nice paint job? Elevinpointsixtoone Body - Exterior 18 12-21-2004 06:13 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.