Any insight would be appreciated... - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 10-30-2006, 03:38 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2006
Location: Stoneville, N.C.
Posts: 16
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Any insight would be appreciated...

Hi Guys,
Haven't posted in awhile, hope all is well.
We're talking about a 93 Subaru Legacy. This started about a week ago. Initially, it doesn't want to start. Whines and sputters. Flood it, and it starts, and runs great and re-starts fine all day. After it sits for several hours, same problem. During that initial start it feels/sounds like it just not getting the gas. When it finally starts there's a small amount of grey smoke (from exhaust,not engine) I'm getting different explanations everywhere, and so I turn to you guys once agian! Dude said it was the plugs--changed them-not it. Someone else says could be the automatic choke? Third person says probably fuel pump. I am now being told that if it were the fuel pump, it would not be running so smooth once it's started. That it would be running noticably crappy.
Any thoughts?
Thanks in advance,
Laura

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 10-30-2006, 06:20 PM
The Maintenance Geek
 
Last photo:
Join Date: Jul 2006
Location: Edge of the earth Washington
Age: 54
Posts: 266
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Try this, for the first start, turn the key to the
run position, then off, then run, then off, then
try and start...

If it starts right away after doing this, the fuel
system is where the trouble is. More than likely
it's either the check valve between the fuel pump
and engines fuel rail, a leaking injector, or the
fuel pressure regulator...

K
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
91' Toyota Celica Issues...Insight Wanted Kallie49 General Rodding Tech 2 07-07-2006 02:05 PM
buying a vehicle need some insight ! "70" Cougar Engine 3 05-31-2006 09:26 PM
Project...help and insight needed bigjoey71 General Rodding Tech 35 12-19-2004 05:26 AM
changing rear tranny bushing, need some insight. Deadtemple Transmission - Rearend 7 05-18-2004 05:36 PM
Need insight on SBC / BBC motor mounts unstable Engine 6 01-26-2004 07:01 AM


All times are GMT -6. The time now is 04:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.