B&M Shift kit - Governor clicking - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 06-10-2006, 12:48 PM
Member
 
Last photo:
Join Date: Feb 2005
Location: seattle
Age: 38
Posts: 215
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
B&M Shift kit - Governor clicking

I just got done doing a complete rebuild to my TH350 and installed a B&M shift improver kit street/strip. The transmission had no issues prior to the rebuild besides needing new clutches . After putting it all back together and taking the car for a ride I could hear the governor clicking. I jacked it up and turned the driveshaft by hand and could hear it. To verify I popped open the cover and could see it as it clicked (the weights falling) took it out to verify and it stopped. I replaced it with another, put it back together and its doing the same thing. I have since taken the valve body out to make sure the governor screen or line wasnít clogged but it was fine ( I replaced it anyway). Although there was fluid behind the cover I suspect that the governor is not getting full line feed but I donít know why.
I had a friend who builds transmissions for a living help me on this one and trust everything was done properly.
I donít know if this is shift kit related or another reasonÖany ideas or suggestions would be appreciated

BTW- In my frustration Im sure I left out some important info so please ask if more is needed

    Advertisement

Last edited by gilby246; 06-10-2006 at 01:26 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 06-10-2006, 03:36 PM
Crosley's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Bar under the dash
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 8,073
Wiki Edits: 1659

Thanks: 324
Thanked 97 Times in 94 Posts
you complain about clicking noise.

does the tranny NOT function correctly ?

No shifts?

soft shifts?
__________________
Some people are like Slinkies... Not really good for anything, but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 06-10-2006, 03:55 PM
Member
 
Last photo:
Join Date: Feb 2005
Location: seattle
Age: 38
Posts: 215
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yes, I am complaining
it does work correctly... just sounds absolutly god awfull horrible under load and bad the rest of the time
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 06-10-2006, 05:30 PM
Crosley's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Bar under the dash
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 8,073
Wiki Edits: 1659

Thanks: 324
Thanked 97 Times in 94 Posts
Quote:
Originally Posted by gilby246
Yes, I am complaining
it does work correctly... just sounds absolutly god awfull horrible under load and bad the rest of the time
if the tranny works correctly........

A governor is not going to sound
Quote:
absolutly god awfull horrible under load
you have other problems.

check for flywheel cracks , loose bolts , .

do you have a dust cover on the tranny at the flywheel? Is it a possible problem ?
__________________
Some people are like Slinkies... Not really good for anything, but they still bring a smile to your face when you push them down a flight of stairs.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
b&m Shift improver kit need help th350 onebad98z Transmission - Rearend 3 04-20-2005 07:16 PM
I love my B&M shift Kit! Mightymouse Hotrodders' Lounge 3 06-23-2004 10:18 PM
1984 700R4 B&M Shift kit question Russell52 Transmission - Rearend 4 02-25-2004 09:45 PM
B&M Shift Improver Kit or B&M Transpak nightrain_rod Transmission - Rearend 1 05-19-2003 02:03 AM
probellems with b&m shift kit LoudMalibu Transmission - Rearend 9 03-26-2003 09:16 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.