Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Hotrodding Basics (http://www.hotrodders.com/forum/hotrodding-basics/)
-   -   In the begining PART 2 LOL (http://www.hotrodders.com/forum/begining-part-2-lol-154095.html)

Cape Cod Bob 02-26-2009 09:16 PM

In the begining PART 2 LOL
 
2 Attachment(s)
If you read my thread "In the begining" , you will know that I broke that motor.
I have now gotten ahold of another 350 TBI . This one has already been carbed with a Edelbrock on a edelbrock performer intake. And was in a truck and I heard it run. $300 and the kid I got it from removed it and delivered to me. I think I did OK.
Now just a little clean up, change a few things and I'll be movin' again :D
I can't upload my pic so this is the motor before it came out of the truck.

Got it uploaded by resizing,

Cape Cod Bob 03-07-2009 06:54 PM

Great news, I got that motor installed and after changeing the wireing for HEI I got it fired up. Got 60lbs. of oil pressure at 1100 rpms neutral idle.
Drove it out of the garage and after fiddlin' with it for awhile I backed her back in under her own power after 55 years of sitting !

I can't wait to get it finished. :welcome:

Cape Cod Bob 03-11-2009 05:04 PM

I was a little dissappointed when I saw white smoke coming out of the drivers side tail pipe ! Thought all kinds of bad stuff. Then , while putting on some exhaust tips I found lots of moisture in the drivers side tailpipe !
What could it be? Head gasket, intake gasket, cracked block etc., etc. So, I did a compression test after the motor had sat for 3 days.
Plugs were dry !

Left side 120, 160 Right side 120, 170
--------- 120, 160----------120, 163
--------- 120, 160----------120, 160
---------120, 160 ----------130, 175
I found nothing to show a coolant leak.
So, then it hit me. The motor I broke pumped a lot of coolant into #3 hole. Guess where it went ? Out the exhaust. Must be a lot of coolant in the muffler and pipes. Wonder how long this will take to burn off.
Anyway, I'm glad I didn't start tearing it apart yet. :drunk:

dinger 03-11-2009 07:47 PM

Quote:

Originally Posted by Cape Cod Bob
I found nothing to show a coolant leak.
So, then it hit me. The motor I broke pumped a lot of coolant into #3 hole. Guess where it went ? Out the exhaust. Must be a lot of coolant in the muffler and pipes. Wonder how long this will take to burn off.
Anyway, I'm glad I didn't start tearing it apart yet. :drunk:

Those kind of brain farts feel pretty good, don't they? :D


All times are GMT -6. The time now is 11:22 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.