Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - Brand new Demon carb experiencing major tuning problems
View Single Post
  #22 (permalink)  
Old 08-12-2006, 03:17 PM
Mad Maggot's Avatar
Mad Maggot Mad Maggot is offline
The lean mean donut machine
 
Last photo:
Join Date: Aug 2004
Location: Red Deer, Alberta, Canada
Age: 31
Posts: 386
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Yes I managed to fix the problem by drilling out the two holes that should have been drilled from the factory. (Shown in the pictures above) It idles great and light acceleration is responsive but I still seem to have a hesitation when I punch it off the line. I haven't played with the squirters yet so I suspect that this should fix the problem, though I will probably need to go with the big 50cc pump. As for the problem you described, I noticed that when I put the metering block gaskets from a Holley and Demon together they don't always have the same hole alignment. I'm not sure if I mismatched models when I did this, but it wouldn't hurt to check if all the holes in your gaskets line up with the holes in your carb. Also don't forget to check if there are holes that are completely covered by the gasket. It's possible that something is blocked off and you are not getting the right amount of fuel.

Another thing to try is adjusting the butterfly positions on both the primary and secondary side. My experience with Demons has taught me they can be very finicky if they are not set just right.
Reply With Quote