Carb Help - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 10-04-2002, 01:09 PM
Croz's Avatar
Hotrodders.com moderator
 
Last photo:
Join Date: Jul 2002
Location: Oklahoma
Posts: 464
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Post Carb Help

I just got a new gas tank and replaced the gas lines. It ran fine just moving it from one stall in the garage to the other, or outside, etc. but i take my first trip to the gas station and i get tehre, fill it up with no problems. then i get out on the road and start on my way home, and it starts bogging down. So i gave it some gas and it acted like i didn't do anything. I hit the gas a bit again and it jumped lik i tapped the gas but then started falling off again and then died. I pulled into the driveway of a friend's house and tried to start it. It just turned and turned without starting. Then, i raised the idle and it started, kept running for about 20 seconds, and died again, then it wouldn't start, it is acting like it isn't getting gas or is out of gas. the battery died and i had to leave it at my friend's house. I never had a problem with it dying when you gave it gas before unless is was standing still, while it was moving, it was golden. it has a carter Competition 4 barrel on it, it is a pontiac 400 1969 GTO. Could it be something with the new sending unit or gas lines, or is it just a carb adjustment. Also, when the gas lines were removed to replace them, the return line was completely collapsed and the other was barely open, could this have screwed it up? Any help is greatly appreciated.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 10-04-2002, 01:15 PM
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Lubbock, Texas
Posts: 294
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post



[ October 04, 2002: Message edited by: MHenricks ]</p>
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 10-04-2002, 01:21 PM
Maverick's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Apr 2002
Location: Little Rock, Ar
Age: 43
Posts: 339
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

What kind of suspension and braking do you have? Going quicker means havings to stop qucker! Putting in a larger drive train i.e. engine, transmission, also means its heaver then orginal and may need a little beefer suspension. On the engine size matters. I have been looking at some 472/500 big block Caddie engines they weight about as much at a small block and have more torque then you can shake a fat stick at! Just a suggestion you can learn more about them here. <a href="http://www.500cid.com" target="_blank">www.500cid.com</a> Keep us updateed on whatcha do. And post some pics of her not to sure what a '57 Packerd Clipper looks like.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 10-04-2002, 01:27 PM
Croz's Avatar
Hotrodders.com moderator
 
Last photo:
Join Date: Jul 2002
Location: Oklahoma
Posts: 464
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Post

ummm...... what?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 10-04-2002, 01:28 PM
Maverick's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Apr 2002
Location: Little Rock, Ar
Age: 43
Posts: 339
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

Well now how did that happen!! I was looking a the post the guy had up about a packard! Guess this may be a good example for a need for one of them moderators!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 10-04-2002, 01:29 PM
Croz's Avatar
Hotrodders.com moderator
 
Last photo:
Join Date: Jul 2002
Location: Oklahoma
Posts: 464
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Post

lol, i was starting to wonder about you sanity, i mean, how does my suspensino make my car die?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 10-04-2002, 01:31 PM
Maverick's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Apr 2002
Location: Little Rock, Ar
Age: 43
Posts: 339
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

What kind of suspension and braking do you have? Going quicker means havings to stop qucker! Putting in a larger drive train i.e. engine, transmission, also means its heaver then orginal and may need a little beefer suspension. On the engine size matters. I have been looking at some 472/500 big block Caddie engines they weight about as much at a small block and have more torque then you can shake a fat stick at! Just a suggestion you can learn more about them here. <a href="http://www.500cid.com" target="_blank">www.500cid.com</a> Keep us updateed on whatcha do. And post some pics of her not to sure what a '57 Packerd Clipper looks like.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8 (permalink)  
Old 10-04-2002, 01:32 PM
Maverick's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Apr 2002
Location: Little Rock, Ar
Age: 43
Posts: 339
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

What tha!!!! I give up! sorry Croz!! <img src="graemlins/crash.gif" border="0" alt="[crash]" />
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9 (permalink)  
Old 10-04-2002, 01:34 PM
Croz's Avatar
Hotrodders.com moderator
 
Last photo:
Join Date: Jul 2002
Location: Oklahoma
Posts: 464
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Post

heh, where is this packard post you are trying to put that in?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #10 (permalink)  
Old 10-04-2002, 01:34 PM
Maverick's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Apr 2002
Location: Little Rock, Ar
Age: 43
Posts: 339
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

I was replying to one that said "help my first car were do I start" and it put it here. WEIRD! <img src="graemlins/crash.gif" border="0" alt="[crash]" /> <img src="graemlins/crash.gif" border="0" alt="[crash]" />
Reply With Quote Quick reply to this message
  #11 (permalink)  
Old 10-04-2002, 01:37 PM
Croz's Avatar
Hotrodders.com moderator
 
Last photo:
Join Date: Jul 2002
Location: Oklahoma
Posts: 464
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Post

i don't see that post anywhere. I see one on a packard that just got put up though.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #12 (permalink)  
Old 10-04-2002, 01:41 PM
Maverick's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Apr 2002
Location: Little Rock, Ar
Age: 43
Posts: 339
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

I dont even see it now.
Regarding your carb sounds like its stopped up somewere. I know this dosnt really apply but had the very same problem with my lawn mower last weekend the bowl on the carb had trash in it and the jet was stopped up. If its has pressure from the tank to the carb then check the jets. Just a thought. <img src="graemlins/mwink.gif" border="0" alt="[mwink]" />
sorry to muck up you perfectly good post!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #13 (permalink)  
Old 10-04-2002, 09:17 PM
Croz's Avatar
Hotrodders.com moderator
 
Last photo:
Join Date: Jul 2002
Location: Oklahoma
Posts: 464
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 4 Times in 4 Posts
Post

I was thining it might be something like that, i might just get one of those kits and take it apart again.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #14 (permalink)  
Old 10-05-2002, 12:22 AM
E.T. divided by $ spent= Speed
 
Last photo:
Join Date: May 2002
Location: NYS america's unwiped butt
Age: 35
Posts: 1,858
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 5 Times in 5 Posts
Post

Croz befor you goe tearin into the Carb check your fuel filter may be plugged with crap from the old tank.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #15 (permalink)  
Old 10-05-2002, 02:58 AM
New Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: Finland
Posts: 21
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

does that new tank get air anywhere? sounds that it dies because theres too much vacuum in tank.leave filler cap of and if it works you found whats wrong.
second possibility,is there fuel in carb? pump ok? lines? filter? pick up tube not bottoming,if its straight cut?air leaks before pump?
If fuel,then clean carb. afb gets idle circuit fuel from main jets so if those are dirty it wont run even in idle

[ October 05, 2002: Message edited by: ceevu ]</p>
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 02:36 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.