CAT 3116 strange problem losing power - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 03-31-2008, 09:11 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2008
Location: Spain
Posts: 1
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
CAT 3116 strange problem losing power

Hi there,
I have a 3116D and have a strange problem. I recently had the injectors, fuel pump and turbo replaced and since doing this the boat doesn't run properly. When you run the ignition all sounds well, you accelerate and all is well - the problem is that when the turbo has come in if you lower the throttle slightly and then reapply the throttle there is a huge loss of power for around 3 seconds and then all is well again. You can recreate the problem over and over and it seems to get worse the more you do it. It is as if there is no fuel getting to the engine but there seems to be no obvious leak/disruption. Could changing the turbo, injectors and pump have caused this or could it just be coinsidence. Any help greatly received!

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 03-31-2008, 09:28 PM
327NUT's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Dec 2004
Location: So. Utah
Age: 67
Posts: 3,238
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 70 Times in 64 Posts
Howdy...probably the wrong forum, go to www.thehulltruth.com, these are a bunch of offshore boat fishermen that do nothing but talk about outboards and diesel boat engines. Good luck!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 12-31-2011, 01:22 AM
Registered User
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hello; your problem can come of wrong settings of injector timing, injector syncro ; fuel settings; FRC - fuel ratio control or turbocharger vaccumvalve not working properly

have a nice day
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
3116 cat motor josh1015 Engine 7 08-29-2008 05:47 AM
Strange Starter Problem 56xpresso Engine 2 02-20-2008 04:16 PM
Strange idle problem – part warm engine 78transam Engine 2 10-26-2007 05:16 PM
chevy 350 jimang22 Engine 4 07-14-2007 03:49 PM
Power Steering Pump Problem... IWasBlown Engine 1 04-07-2003 09:03 PM


All times are GMT -6. The time now is 10:48 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.