Chevy 350-1980 Blazer problems - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 09-26-2012, 01:33 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Chevy 350-1980 Blazer problems

Having problems with a 350 Chevy engine, have gone through everything, except the pickup coil, will test that this week. All other engine parts, including in the distributor are new. It runs very well from the take off, plenty of power. The problem I am having is that on the top end running anywhere between 45 to 65 mph, it will not kick the passing gear, and feels kind of flat. The engine has 1300 miles on it. Have a new Holley 550 CFM carb on it and a Holley pressure regulator, set at 5.5 lbs. With an Edelbrock 2101 intake manifold. The only thing out of the ordinary was a shaving or sliver of metal in the oil pan I found while putting in a new one piece oil pan gasket. It was just shy of about a half inch long, and 1/8 inch wide. My oil pressure is ok. There is no engine tapping or other noise. Not sure what to make of this problem. If anyone has experienced this, and can help, I would appreciate the info. Also the detent cable on the TH350 transmission seems to function fine. Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 09-26-2012, 07:46 AM
RWENUTS's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Nov 2011
Location: Nanaimo, BC, Canada
Age: 62
Posts: 1,663
Wiki Edits: 0

Thanks: 29
Thanked 165 Times in 158 Posts
Have you adjusted the kickdown?
Do you know how to adjust the kickdown?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 09-27-2012, 08:50 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I had adjusted the kickdown, but doing some research on it, I believe I did not do it correctly, I did not open the choke wide open(off position), before opening the throttle wide open. I haven't had a TH350 in a while and did not remember the procedure to a T. If you have a procedure you use please let me know. Thanks for the help.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 09-27-2012, 09:13 AM
RWENUTS's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Nov 2011
Location: Nanaimo, BC, Canada
Age: 62
Posts: 1,663
Wiki Edits: 0

Thanks: 29
Thanked 165 Times in 158 Posts
Push up the tab on the kickdown cable. THe tab is on the backside of the bracket. Sometimes hard to get to but it shouls pop straight up. Make sure it's popped all the way up. Hold the throttle wide open. Push down the tab.
BTW the choke doesn't effect the primary throttle opening. It does the secondary if the choke lockout is working right. So choke on or choke off it doesn't effect your kickdown adjustment.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 09-27-2012, 09:19 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I'll give it another go. Thanks
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 09-27-2012, 11:44 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2012
Posts: 6
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I didnt have the button up high enough to pop it the first time, when I pulled it harder the spring popped, rookie mistake, I appreciate your help.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
PreviouslyDecked block 1980 Chevy 350 Frosty1956 Engine 8 05-01-2012 10:27 AM
1980 Chevy C10(350 battery) Bauer1287 Hotrodding Basics 10 01-16-2011 06:44 AM
79 GM blazer full size with t-350 problems almandude Transmission - Rearend 3 12-12-2009 08:03 PM
350 sb 1980 blazer mike56557 Engine 2 09-21-2008 08:21 PM
1995 chevy s10 blazer 4x4 v6 trans problems SonnyFaust Transmission - Rearend 7 11-27-2007 06:56 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.