Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - Compressor motor burns up
View Single Post
  #35 (permalink)  
Old 01-25-2010, 03:39 PM
oldred oldred is offline
Member
 
Last photo:
Join Date: Jan 2003
Location: tennessee
Posts: 5,913
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 7 Times in 7 Posts
Quote:
Originally Posted by 53streetrod
Hey guys just wanted to add to this. I also am having this problem. My I.R P.O.S 5hp motor crapped out.it will run for a few seconds and trips the breaker. the motor shop said its burnt windings and as someone said, i advised I.R that this was a known problem that i read about on the internet and the nice women instructed me not to listen to what i hear on the internet and that the only common problem was people wiring their compressor wrong. i told her that mine ran off and on for three years and was wired by an electrician, so im sure this wasn't the case.She then told me that just couldn't help me. I can tell you i won't get the ingersoll ramming again.


Well I guess this is off the internet but I don't know how else to tell you that you are right and she is full,,,,,,well you know They do indeed have a motor problem with that light Emerson motor and we hear this a lot, there was a thread here not long ago with 4 separate cases of burned out motors on that same compressor in that one thread! About the only real solution for you is to buy a decent motor (I would suggest a Baldor) and be done with it. You might be able to have yours rebuilt but even if you did you still would have a motor that simply is not up to the job, much better to just buy a good 23 AMP or larger 5 HP motor and have something that will last.
Reply With Quote