Crossmember help! - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 10-21-2003, 09:38 PM
D88 D88 is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 11
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Crossmember help!

I have a 1980 Delta 88 that had a v-6 231 (dont ask me why) and I (well friend of mine) is in the process of putting a Olds 350 with Th350 trans in it. I know very little about cars, but I know the transmission mount for the th350 is not fitting on the crossmember (because of the v-6???). But I am wondering could I use a crossmember from a Delta 88 with a 307 or does it have to be a Delta that has a 350 in it?
Thanx in Advance

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 10-21-2003, 11:13 PM
Dans83Olds's Avatar
Sucking Gas & Haulin' A$$
 
Join Date: Apr 2003
Location: South Dakota
Age: 32
Posts: 53
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
U need the cross-member, radiator, and motor mounts out of a v8 car. However, i dont remember what years interchange. Just go to the parts store and buy motor mounts for a v8 of that year. there like $10 a piece. There should already be holes in the frame for the v8 mounts. Maybee someone else here could help me out on that
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 10-22-2003, 05:31 AM
D88 D88 is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 11
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yea the motors in and mounted, so is radiator...it's just that the transmission will not mount up, but will let's say a 80 Delta 88 with a 307 crossmember fit on the 350? Or would I have to find a delta 88 with a 350 in it?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 10-22-2003, 05:40 AM
airworld2's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Mar 2003
Location: houston texas
Posts: 583
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
cross member

cross member will be the same in the 80 to put 200 tranny you most likely had with the v6 and replacing it with a 350 tranny,
did that change out alot back then.
did it have a side step mount from the old tranny, with a bracket to cat converter?

step mount is an off set mount and my old parts books show's 3 different mounts back then


your local parts store would be a good place to start
__________________
airworld2
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 10-22-2003, 02:20 PM
D88 D88 is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 11
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yea the mount on the old transmission is off set, which is starting the whole problem. The th350's mount is centered, so therfore bolts are off. Is there anything I can do, or could there be a th350 mount that is off centered??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 10-22-2003, 05:27 PM
airworld2's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Mar 2003
Location: houston texas
Posts: 583
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
tranny mount

reuse tranny mount from the 200 that is off set and trouble should be over.
__________________
airworld2
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 10-22-2003, 06:10 PM
D88 D88 is offline
New Member
 
Join Date: Oct 2003
Posts: 11
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
the bolt holes do not match up...the th350's holes are wider than the 200's.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8 (permalink)  
Old 10-22-2003, 07:18 PM
airworld2's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Mar 2003
Location: houston texas
Posts: 583
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
tranny mount

sounds like you have a 400 not 350
bolt hole's on 200, 200r4 , 350 and 700 at the case are all the same distance between bolt holes, but several different tranny mounts are made for cross members. they have one new mount that replaced about 10 different old style mount's


not the off set one
__________________
airworld2
Reply With Quote Quick reply to this message
  #9 (permalink)  
Old 10-23-2003, 10:30 PM
big455's Avatar
Member
 
Join Date: Mar 2003
Location: mpls minnesota
Age: 37
Posts: 68
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
have you tried to install your drive shaft yet? if it is suddenly to long you may have a TH400.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 08:16 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.