Dash not lighting - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 12-11-2004, 12:43 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Northern, CA
Age: 30
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Dash not lighting

I have a 1974 Nova. Everytime i turn on my headlights, my dash wont light up. I took it all apart and checked all the lights and bought a new printed circuit and checked the fuse and connections and it still won't light. What do u think is wrong with it and where can i find a dash wiring diagram online.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 12-11-2004, 12:56 PM
poncho62's Avatar
Out of the Loop Moderator
 
Last wiki edit: Streetbeasts links
Last journal entry: at car show
Last photo:
Join Date: Oct 2003
Location: Hanover, Ontario, Canada
Age: 62
Posts: 16,858
Wiki Edits: 5

Thanks: 20
Thanked 247 Times in 201 Posts
How is the ground to the dash..........................? A lot of lighting problems is the ground.
__________________
Ontario Rodders

Budget RVs
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 12-11-2004, 01:24 PM
Kevin45's Avatar
Just one of the guys
 

Last journal entry: Garage Toys
Last photo:
Join Date: Jul 2002
Location: Urbana, Ohio
Age: 57
Posts: 3,058
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 15 Times in 15 Posts
Sounds to me like it might be in the switch itself.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 12-11-2004, 01:43 PM
poncho62's Avatar
Out of the Loop Moderator
 
Last wiki edit: Streetbeasts links
Last journal entry: at car show
Last photo:
Join Date: Oct 2003
Location: Hanover, Ontario, Canada
Age: 62
Posts: 16,858
Wiki Edits: 5

Thanks: 20
Thanked 247 Times in 201 Posts
Good point, maybe the dimmer is all the way off..................
__________________
Ontario Rodders

Budget RVs
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 12-11-2004, 09:38 PM
Member
 
Last photo:
Join Date: May 2003
Location: Shreveport LA
Age: 64
Posts: 5,103
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Wiggle the knob while you turn it back & forth as if to dim the dash lights. You may find a "sweet spot." If you do, a new switch should fix the problem. If you're lazy like me, just remember the sweet spot.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 12-13-2004, 10:16 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: Northern, CA
Age: 30
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
thats some good advice put ive tried it all. the switch is old though so ill probablly get a new one but ill try wiggling it first. lol maybe ill find that sweet spot and keep it custom like that
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 03:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.