Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - Detune 388 Stroker
View Single Post
  #14 (permalink)  
Old 11-12-2012, 08:07 PM
bygddy bygddy is offline
Proud LOSER
 
Last photo:
Join Date: Mar 2008
Location: Ottawa
Posts: 1,753
Wiki Edits: 0

Thanks: 51
Thanked 246 Times in 213 Posts
Quote:
Originally Posted by bj383ss View Post
It does have fresh 93 has in the whole system. I have never rebuilt the carb. It has less than 30,000 miles on it, but has sat for the last 8 years started about once a month

I have not messed with the dist it is stock. I tried ported and manifold vacuum. The vac adv is not adjustable

Bygddy you mentioned the valve lash. I readjusted them last year. I did it while running with a half turn past zero lash. Now I'm wondering of I need to readjust them. They valve train is noisy but it always has been with the edelbrock valve covers
I guess it depends on what exactly your hearing and how loud, the XE cam doesn't help, they really are loud, and you wouldn't by chance be running procomp roller rockers would you? Also been through that and they can be pretty loud as well. Assuming you get the timing curve "safe" and are running 93 in it it shouldn't be pinging when just dropped into gear....that sounds more like a mechanical issue to me.....assuming those valve covers in your pic are on it there should be no clearance issue for rollers....like I said, jmho but it sounds more of a mechanical issue, check rockers for anything weird, set your lash, confirm timing, 14, 16 ish initial....if I rember right the procomp hei is around an 18 to 20 curve and in by about 2600 or so....that's should be safe enough not to ping the hell out of it unless its running hot as balls, or real lean.....but even then, you said when in gear it rattles......mechanical noise to me......
Reply With Quote