Echeck, Metal-dust in oil, and burning headers!!! - Page 5 - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #61 (permalink)  
Old 09-05-2005, 06:30 PM
Member
 
Join Date: Jul 2005
Location: south east
Posts: 46
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
first a hot tank or a pressure wash tank does not clean a block good enough for assembly. and if you dont have the proper tools for assembly (oil passage brush). then engine building should be done by the pro with the proper tools for cleaning which will be less costly.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #62 (permalink)  
Old 03-25-2012, 12:29 PM
IROC_385z's Avatar
Someday it will work right...
 
Last photo:
Join Date: Feb 2005
Location: N.E. Ohio
Age: 31
Posts: 92
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I ended up finding the source of the mystery metal

Many months later I randomly happened to find the cause of all these troubles...the friggin washer just above the cam gear on the HEI! I forget now why I was tearing it down, but I pulled the lower gear from the HEI and found that the washer was a very small and jagged shell of its former self. Didn't really cross my mind until I tore down a different HEI and saw just how big that wash was SUPPOSED to be! Somehow that damn thing got sheared off and cycled through the engine, trashing every bearing along the way.

I spent SO MUCH time and effort and money to make sure I did things the right way to avoid failure, and THAT simple little thing is what trashed my motor.
Unreal.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Oil filter Super Magnets? Jag Daddy Engine 59 02-01-2006 07:36 PM
M.S. requested joke thread hotrodit Off-Topic 186 12-20-2005 12:26 PM
oil pressure sending unit? Brian Morency Engine 2 07-21-2004 03:43 PM
Oil pressure loss SB Chevy Finmike Engine 30 06-12-2004 10:27 AM
rebuilt engine no oil pressure in oil galley bmedina103 Engine 9 10-07-2002 10:37 PM


All times are GMT -6. The time now is 02:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.