ECM or me - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 06-27-2011, 01:41 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: douglas,Ga
Posts: 4
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ECM or me

1993 chevy 1500. took out a 4.3 ltr.v-6 and the 4l60e tranny. now i have the 5.7 ltr frm a 1995 truck with a good 700r tranny .i tried changin the ecm but still i cant get fire to leave my coil . n the switch on position all four wires r hot on the coil. even tried another coil.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 06-27-2011, 04:03 PM
EOD Guy's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Aug 2010
Location: Alabama
Posts: 2,027
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 124 Times in 115 Posts
Try replacing the ing module
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 06-27-2011, 05:49 PM
LATECH's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 

Last journal entry: Motor - vator
Last photo:
Join Date: Jul 2010
Location: Northeast Pennsylvania
Posts: 5,206
Wiki Edits: 0

Thanks: 202
Thanked 256 Times in 238 Posts
check your installation job for missing grounds. Then verify power at the proper terminals in the ecm. BE SURE to probe the harness with the connector unplugged to avoid probing the wrong terminal and cooking something. There shoould be 1 or 2 power wires, maybe even 3, one allways hot and 1 or 2 that are switched, I dont have the schematic in front of me or I would coach you through it. Get one and check the approriate terminals.
Post your results.Peace.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 06-27-2011, 05:53 PM
LATECH's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 

Last journal entry: Motor - vator
Last photo:
Join Date: Jul 2010
Location: Northeast Pennsylvania
Posts: 5,206
Wiki Edits: 0

Thanks: 202
Thanked 256 Times in 238 Posts
without having schematics for BOTH trucks you may not figure it out.I would look for both.
My guess is there is differences in the connectors / wire / pins... at the ECM between the 2.

Last edited by latech; 06-27-2011 at 06:04 PM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 06-28-2011, 03:59 AM
EOD Guy's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Aug 2010
Location: Alabama
Posts: 2,027
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 124 Times in 115 Posts
My bro-in-law just completed a simular swap....... his Ing module fried, it's the thing next to the coil that the wire harness plugs into.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 06-28-2011, 04:44 PM
Registered User
 
Join Date: Jun 2011
Location: douglas,Ga
Posts: 4
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Im gonna change my distributor for the sake of changin tha pik up coil. pink wire is batt. pos. green\white is fuel . also the system is grounded. from tha ecm all is good at switch on position fuel pump dont work properly either. coil wires are hot n da run position but no fire to tha coil secondary wire. any ideas, plz feel free to share with me, would i have to change my ecm? 9123819053, feel free to help me, id appreciate it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 06-29-2011, 08:21 AM
Registered User
 
Last wiki edit: Wheelbase database Last photo:
Join Date: Jan 2007
Location: Virginia
Posts: 3,532
Wiki Edits: 1

Thanks: 6
Thanked 148 Times in 135 Posts
I don't think the 1995 trucks used the PASSLOCK anti-theft system, but you might want to verify that.

Last edited by joe_padavano; 06-29-2011 at 08:38 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 02:02 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.