Engine died after idling. - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 12-26-2011, 04:30 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sellersburg IN
Posts: 66
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
Engine died after idling.

I have a new 350 with all new parts. Last night i drove it about ten miles then after idling for about ten minutes it died. I couldnt tell what i didnt have spark or fuel because it was dark as hell. After messing with it i found it had a nice blue spark and I had fuel. I cranked it over and it fired right back up. Drove back home with no problem and idled fine in the driveway. I hate stupid **** like that?
Not to sure what it was?

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 12-26-2011, 08:11 AM
Schoust's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Dec 2003
Location: Ct.
Posts: 149
Wiki Edits: 0

Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Well could be anything with the ignition? I would look for loose conections in the harness and at the dist. Is this the original engine? Did you have to do any rewireing? I have a similer gremlin that I have been chaseing and I'm begining to believe that it may be the ignition switch? Just go over all of the harness and be sure that all is tight...
Good Luck!
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 12-26-2011, 08:25 AM
T-bucket23's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Engine basic condition - how to check Last photo:
Join Date: Aug 2005
Location: Massachusetts
Age: 57
Posts: 5,144
Wiki Edits: 26

Thanks: 7
Thanked 108 Times in 93 Posts
Quote:
Originally Posted by cullencombs
I have a new 350 with all new parts. Last night i drove it about ten miles then after idling for about ten minutes it died. I couldnt tell what i didnt have spark or fuel because it was dark as hell. After messing with it i found it had a nice blue spark and I had fuel. I cranked it over and it fired right back up. Drove back home with no problem and idled fine in the driveway. I hate stupid **** like that?
Not to sure what it was?
if you are looking for help you will need to give a ton more info. What kind of engine, what type of ignition, fuel system, car etc
__________________
Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity



Chet
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 12-26-2011, 02:25 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2010
Location: Sellersburg IN
Posts: 66
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 2 Times in 2 Posts
New 350 gm goodwrench 290 hp. New jegs distributer, edelbrock 650 carb, stock style manual fuel pump. I think I will switch out ignition components with a newer gm hei that I have laying around.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 12-26-2011, 02:46 PM
eloc431962's Avatar
Evil Wicked Mean And Nasty
 
Last wiki edit: Pilot bearing and bushings
Last journal entry: roof repair
Last photo:
Join Date: Nov 2008
Location: back in the garage.
Posts: 13,762
Wiki Edits: 37

Thanks: 50
Thanked 28 Times in 24 Posts
Fuel or ignition or could even be a vaccum leak some place. JMO


Cole
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 12-26-2011, 07:41 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Jan 2007
Location: canada
Posts: 564
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 3 Times in 3 Posts
sounds like a dying HEI module
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 12-27-2011, 02:09 PM
eloc431962's Avatar
Evil Wicked Mean And Nasty
 
Last wiki edit: Pilot bearing and bushings
Last journal entry: roof repair
Last photo:
Join Date: Nov 2008
Location: back in the garage.
Posts: 13,762
Wiki Edits: 37

Thanks: 50
Thanked 28 Times in 24 Posts
Quote:
Originally Posted by va4cqd
sounds like a dying HEI module
Could very well be.



Cole
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Correct engine idling vacuum Joe DA Engine 22 01-21-2009 03:33 PM
engine idling devider440 Engine 13 10-20-2008 02:59 PM
Engine mysteriously died, need suggestions please Mad Maggot Engine 12 08-28-2007 08:13 PM
rough idling engine novadan Engine 4 07-24-2007 06:35 PM
Engine Died, Lost Fuel Pressure edge Engine 1 04-19-2005 04:36 PM


All times are GMT -6. The time now is 04:03 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.