Engine Light Questions Need Your Help - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 01-24-2004, 06:48 PM
Member
 
Join Date: Jun 2002
Location: home
Posts: 51
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Engine Light Questions Need Your Help

Well Im driving the winter vehicle for now and its a 1992 Transport 3.8 Van. My question for you is every now and then the engine light will come on and the engine will knock and has trouble geeting up to speed. At times it may actually stall. To resolve this all I have to do is pull over and turn it off then wait a few mins then restart. Can any of you tell me why it would do that though? Any suggestions?? Thanks a million

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 01-24-2004, 06:57 PM
DoubleVision's Avatar
Not Considered a Senior Member
 
Last photo:
Join Date: Oct 2002
Location: Heart Of Dixie
Age: 40
Posts: 10,658
Wiki Edits: 0

Thanks: 15
Thanked 60 Times in 57 Posts
it sounds like the knock sensor is possibly going bad, but if the light is coming on, all you need to do is go to auto zone and ask them to run the code on it.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 01-25-2004, 03:15 AM
johnsongrass1's Avatar
Race it, Don't rice it!
 
Last photo:
Join Date: Jul 2002
Location: Columbia, Mo
Age: 38
Posts: 4,196
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 20 Times in 19 Posts
You can run basic codes your self. Jump the upper right and second from left on the bottom. Read the flashes and post here to getr meaning of the codes. I would first blame the TPS and/or knock sensor then check on EGR operation. These vans are known to have this kinds of compliants.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 10:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.