A few noises - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 03-24-2004, 02:50 PM
HARVICKx29's Avatar
2 much power is almost enough
 
Last photo:
Join Date: Oct 2003
Location: Buena Park, CA
Age: 31
Posts: 134
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
A few noises

hey i just wanted to get some opinions on a few things i'm noticing with my car.... engine has about 30,000 miles (350) cam has about 10,000 as well as carb intake and lifters. headers have about 5,000 miles, roller rockers have 1,000 ...... i'm getting a ticking noise at rpms above 1,000. When i drive next to a wall on the freeway i can here it... and when i let off the gas i can here it. I used my stethoscope and i can't here it coming from the valve covers.... any ideas...
When i take a turn going right my engine kind of stumbles, this started about a month ago.. fuel pump is new and the tank varies from being full to low.... does it no matter how full the tank is.
Another sound i hear is like a tick tick tick ... then 2 seconds of silence... tick tick tick... 2 seconds of silence... sounds like it's coming from the timing cover area.
I just wanted to get opinions from you guys because maybe you all have come across stuff like this from time to time. If you need more info just ask and i'll toss it on here, Thanks in advance.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 03-25-2004, 02:06 AM
HARVICKx29's Avatar
2 much power is almost enough
 
Last photo:
Join Date: Oct 2003
Location: Buena Park, CA
Age: 31
Posts: 134
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
anybody?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 03-25-2004, 07:12 AM
poncho62's Avatar
Out of the Loop Moderator
 
Last wiki edit: Streetbeasts links
Last journal entry: at car show
Last photo:
Join Date: Oct 2003
Location: Hanover, Ontario, Canada
Age: 62
Posts: 17,045
Wiki Edits: 5

Thanks: 24
Thanked 338 Times in 260 Posts
Tick....Have you checked for exhaust/header leaks?

Stumble....Float in carb needs adjusting?
__________________
Ontario Rodders
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 03-25-2004, 11:33 AM
HARVICKx29's Avatar
2 much power is almost enough
 
Last photo:
Join Date: Oct 2003
Location: Buena Park, CA
Age: 31
Posts: 134
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
on the exhaust leaks question..... i thought i was hearing some leaks so i replaced the gaskets about a month ago. I think i can still hear a slight leak..... but not sure.. for the feel test the fan was pushing too much air and i couldn't feel anything. So i converted to dual electric fans and did the feel test and i can't feel any leaks. I heard something about pouring a few drops of atf in the carb and it'll smoke out the leaks? ....?
As fo the carb thing. I beleive it is a carb issue because this morning when i would give it a little gas it would fall on it's face then go then fall..... and it was warm... it didn't pop like the timing was off... so i'm taking that piece of $%^#@$ edelbrock off this weekend.. thanks for the info. if you got any more.. let me know, thanks.

i can't find my edelbrock manual .... how do i adjust the float?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 03-29-2004, 12:08 AM
HARVICKx29's Avatar
2 much power is almost enough
 
Last photo:
Join Date: Oct 2003
Location: Buena Park, CA
Age: 31
Posts: 134
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I pulled off the edelbrock, cleaned it all out. Put it back on... same crap. 2 days later i try to start it and it wouldn't run. It would turn on, sound really beefy then instantly shut off. Fuel pressure was great... no vacuum leaks. So i pulled it off set it on the counter. Bought a 750 holley. And poof just like that my problems disappeared. It's a hell of a lot more responsive and i can feel a major power difference. Oh and it looks way better. GO HOLLEY!!!
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 05:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.