Flame Throwers - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > General Discussion> Hotrodders' Lounge> Introduce Yourself
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 08-24-2004, 08:11 PM
rust bucket 65's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: N.Y.
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Cool Flame Throwers


Hey Guys, I'm just finishing doing a 55 Ford frame up restoration. I got the bug to install a set of flame throwers on this beast. I aquired two six volt model T coils to start but I don't know how to hook them up. Has anybody done this before? If so can you tell me how to install flame throwers on this beast?
Thanks from Buffalo, N.Y.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 08-24-2004, 11:53 PM
Pony's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Sep 2003
Location: Lynnwood, Wa.
Age: 68
Posts: 721
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Just did a set up on my 53 Ford. Go to general rodding Tech page #2 about 10 posts down.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 08-25-2004, 07:39 PM
rust bucket 65's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: N.Y.
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Flame throwers

Thanks Pony
Now I can get started and I hope I don't blow the whole thing up.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 08-25-2004, 08:50 PM
Pony's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Sep 2003
Location: Lynnwood, Wa.
Age: 68
Posts: 721
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I was worried about what triggering two coils off the fords electronic distributod would do but so far everything seems ok. Biggest problem was forgeting to turn the flamethrower coil off when shutting the car off and then having no ignition on restart untill the coil is switched off. I think it grounds out the stock ignition.
Reply With Quote Quick reply to this message

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 04:34 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.