Ford 460 ci, just removed most of the oem, emmision devices - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 09-22-2003, 08:53 AM
shootingstar's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Location: Sedona Arizona
Age: 63
Posts: 4
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Ford 460 ci, just removed most of the oem, emmision devices

as we are going to be using this engine in a off road use, and there are no emmision contols in this area, it is in a 1986, f350 3/4 ton 4wd truck, after replacing the necessary vacum lines, ie vacum advance on distributo, and the throttle pull off, etc. can detect no vacum leaks, and havent touch the timing or dwell etc, No engine is bkfiring thru carb, and wont start I have checked firing order and plug wires, and all I can think might be causing tro. ???? Help!!
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 09-22-2003, 03:04 PM
DoubleVision's Avatar
Not Considered a Senior Member
 
Last photo:
Join Date: Oct 2002
Location: Heart Of Dixie
Age: 40
Posts: 10,643
Wiki Edits: 0

Thanks: 13
Thanked 56 Times in 53 Posts
have you checked for spark? is it getting fuel? are you using a carb? a engine without fuel, air, and spark won`t run, these are the 3 major things to check first.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 09-22-2003, 03:29 PM
Member
 

Last journal entry: More propane stuff
Last photo:
Join Date: Jun 2003
Location: -
Posts: 277
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
There is a guy in your neck of the woods named Orin Pritcher ( I think that is how it is spelled) Anyway he is a ford guy and should be able to help. I believe he has a shop there in Sedona or maybe cottonwood. Should be able to find him in the phone book.

Also try advancing the timing a little and see what happens.

Good luck

John
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 08:14 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.