Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Transmission - Rearend (http://www.hotrodders.com/forum/transmission-rearend/)
-   -   Ford Transmission Problem (http://www.hotrodders.com/forum/ford-transmission-problem-227606.html)

GMCBEAST 12-26-2012 04:58 PM

Ford Transmission Problem
 
Hey Guys,
Having some issues with my wifes '07 Explorer. Problem originally began upon start up, if you put the car in reverse or drive and hit the gas the motor would rev and then slam into gear. The problem has escaladed to where if you are driving it and come to a stop at a light it will do the same thing, not every time but definately more than I would like. Once it has done this at initial acceleration it shifts fine and seems like it is functioning perfect. Since this started we had a trans flush done but nothing changed. I was concerned it is a torque converter issue but like I said it does not do it all the time and it doesn't seem to slip into gear, it's almost like if you drop shifted into gear from nuetral with the gas pedal depressed. It was suggested to me that the range sensor would cause this so I figured before I go spending any money that I'd run it by you guys and see what you thought. Hope everyone is having a happy holiday season and thank you for any info and help.

-Jamie

632Mantis 12-26-2012 05:54 PM

You need a tranny diagnostic. Too many little moving parts and electronics in that sad dawg.

Speculating won't fix it.
:drunk:

joshp83 01-01-2013 04:33 PM

that trans i know for that the pump fails is usually what causes it to go out plus the case wears out wear the servo pin rides there expensive to rebuild with the correct updates count on a rebuild in the near future


All times are GMT -6. The time now is 12:22 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.