Frustratin' 307 Olds! Need ideas. - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 01-08-2002, 07:09 AM
TazandChevyfun's Avatar
New Member
 
Join Date: May 2001
Location: Phoenix
Posts: 12
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Question Frustratin' 307 Olds! Need ideas.

I have been fighting a problem with my 83 Buick Park Ave/Electra. Symptoms are, running up to about 2000 rpm, runs fine, then acts like it is starving for fuel (surges real bad), no check engine light or codes come up. Back off and let it shift, and it runs good til about the same place. I have replaced the fuel lines, pump, filter, float and needle, even changed carbs, and still does it. Need some ideas! Was wondering if maybe there is a sock filter or something in the tank? Going crazy tring to figure it out.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 01-08-2002, 12:39 PM
Phat's Avatar
Toy builder
 
Last photo:
Join Date: Sep 2001
Location: COLD NORTHEAST
Posts: 223
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

I think the first thing to do would be tap a fuel pressure gauge in the line and tape it to the windsheild.(never bring it inside a car)Now go for a ride and watch it.That should tell you if you have a fuel problem.Lots of things could cause it.Clogged cat,trans ,ignition and on and on.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 01-08-2002, 10:10 PM
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Florida
Posts: 109
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

Sounds like a cat conveter to me seen a lot of them in 38 years at G M. Try droping the ex pipe and see if it don't run right. ROY
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 05:35 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.