Fuel sending unit help. - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 11-04-2005, 12:30 PM
lt1bbody's Avatar
Member
 

Last journal entry: The '85 Monte Carlo
Last photo:
Join Date: Jan 2005
Location: Hibbing, MN
Age: 30
Posts: 38
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Fuel sending unit help.

I have a '89 Mercury Grand Marquis that has a gas gauge that doesn't work. The gauge is way past empty and the low fuel light is always on. I checked power and ground to the sending unit and they seem to be OK. I say "OK" because when I put my testlight to the power to the sending unit the light slowly pulsates (kinda of like a strobe light on a low setting). Is this normal for this type of vehicle? I also checked the resistance at the sending unit it came out to be 70 Ohms. I'm thinking it is the sending unit that is bad. I think it is stuck in one position.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 11-04-2005, 04:18 PM
docvette's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Rebuild an alternator Last photo:
Join Date: Mar 2004
Location: Lafayette, california
Age: 62
Posts: 7,362
Wiki Edits: 12

Thanks: 0
Thanked 6 Times in 3 Posts
Doc here,

Yup, Sounds like a stuck or sunk float...

The only way to know for sure is pull it and replace it OR run it empty and get 5 gallons of fuel and have Someone poor it in while you measure the resistance at the float..If it doesn't change, it's bad.

Doc
__________________
Aftermarket Solutions
Electronic & Electrical
Innovations
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
aod speedo sending unit ? 56f100 Transmission - Rearend 2 09-30-2005 06:23 AM
oil pressure sending unit fireguy Engine 5 02-11-2005 09:09 AM
Gas Gauge stopped working has power to it maybe sending unit??? 61ChevyTruck Hotrodding Basics 8 11-04-2004 09:02 AM
73 Pontiac Firebird Fuel Pickup Sending Unit Rad Ray Engine 3 02-05-2003 08:39 AM
Oil Sending Unit Assistance MI2600 Engine 3 09-11-2002 07:55 AM


All times are GMT -6. The time now is 03:40 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.