Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Garage - Tools (http://www.hotrodders.com/forum/garage-tools/)
-   -   GM eSI DVD question (http://www.hotrodders.com/forum/gm-esi-dvd-question-127994.html)

MAUSS 11-11-2007 07:40 AM

GM eSI DVD question
 
I bought a GM eSI Factory Service Manual DVD for my daughter's 2004 Chevy Malibu and I must be doing something wrong with the installation on my PC. Does anybody have any experience with this?

HalfOunce 11-11-2007 09:27 AM

Should have no problems installing it and running it as long as your "firewall" does not block it...

MAUSS 11-12-2007 06:10 AM

I went through the installation a couple of times (on 2 computers). On one I get a message about the Standalone application being installed and the standalone data files needing to be installed. The other computer starts the web browser and looks (in vain) for IP address 127.0.0.1 .

I get the feeling that I'm doing something in the wrong order... I ran the autorun files on the DVD, then copied the "copy to harddrive" folder to the hard drive, then ran the setup and update files on that. The instructions that came with the DVD are vague.

HalfOunce 11-12-2007 07:08 AM

What operating system are you running and are you running a firewall??? 127.0.0.1 is a loop back to your own machine nothing to worry about. You will want to shut the firewall down for a few mins to install the software... You should have a disk labeled "application" thats the first disk to run...

MAUSS 11-12-2007 02:50 PM

One computer is running Windows 2000 Pro, the other one Vista Home Premium. I disabled the firewalls, anti-virus, and everything that wasn't absolutely necessary. In what order did you install everything?

I would think that the SI Stand-alone data that it's asking for would be the stuff that's in the "Copy to HardDrive" folder. These folders and files were installed in the C:\Program Files\GM SPO\eSI\SIROM\SIen folder (Db, R0, R1, R2, R2.1).

aminga 11-13-2007 05:49 AM

Quote:

Originally Posted by MAUSS
I went through the installation a couple of times (on 2 computers). On one I get a message about the Standalone application being installed and the standalone data files needing to be installed. The other computer starts the web browser and looks (in vain) for IP address 127.0.0.1 .

I get the feeling that I'm doing something in the wrong order... I ran the autorun files on the DVD, then copied the "copy to harddrive" folder to the hard drive, then ran the setup and update files on that. The instructions that came with the DVD are vague.

On Any computer 127.0.0.1 should be the loopback address and valid. It's the reference address for itself.

MAUSS 11-13-2007 08:56 AM

The eSI software has a web server (Tomcat) built into it to allow access to the files. The icon on the desktop opens the 127.0.0.1 address (the Tomcat server inside the computer), but it can't seem to open the eSI data files themselves from there. This is where it comes up and says that the Stand-alone data files need to be installed. I guess it could be looking in the wrong place for them.

MAUSS 11-14-2007 06:06 AM

After much searching, I found copies of the original paper GM eSI DVD installation instructions online... this looks promising. It says that the Java 2 Runtime Environment has to be removed before installation and that Microsoft .NET Framework 1.1 has to be installed. I'll have to try this again tonight.

kses123 12-09-2007 04:20 PM

Has anyone figured this one out yet? I just got the DVD and it just opens 127.0.0.....blah blah and it cannot find it. Anyone know what I should do?

MAUSS 12-09-2007 07:49 PM

I finally got it to work by loading it onto a clean install of Windows 2000 Pro. I made sure nothing else was loaded on the computer, loaded the Microsoft .NET Framework, eSI program, then loaded the anti-virus, firewall, MS Office, etc. Fortunately I had enough parts on hand to build the extra PC. It seems to work fine now.

ford2go 12-22-2007 11:20 PM

This is a little amazing. I can buy downloading the .net -- which comes in 1.1, 2.0, and 3.0 -- all of which are supposed to be able to run on the same computer -- at the same time. ( I have 1.1 and 2.0)

Uninstallling the Java2.0 seems awfully strange -- unless the DVD requires a different version. Maybe it wants to install a different version ( which could be an earlier one), and it won't if one is installed. In my opinion that's a pretty bogus installation process.

Glad that you got it working.


ford2go

MAUSS 12-23-2007 08:18 AM

It might have been sensitive to the order in which they were installed. If I have the time, I might experiment with it... it's really the only thing I use that computer for.


All times are GMT -6. The time now is 04:13 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.