GM T-350 will not reverse - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 05-13-2012, 09:26 AM
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
GM T-350 will not reverse

i have a th350 transmission that will not rverse even when i put it in neutral it will still not reverse when i push it. the drive works find. i took off the pan and the fluid was strawberry milk color. i put a post on yahoo answers and some one told me to change the filter. i would apprecate some help. please and thank you.

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 05-13-2012, 12:15 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Nov 2010
Location: san mateo, ca
Age: 37
Posts: 140
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
th350

I had a similar problem with reverse on a th350 with only 200 miles on it but my problem went a little further and would not shift into third either. I took the the filter out and had fine metal and brass in the filter, after this indicator we pulled the tranny. A lot wrong missing a seal on the front pump, alignment not set up properly. Start with the filter for fine metal, and make sure your using proper transmission fluid, not motor oil it will gum up if so. How many miles on this transmission and has it been abused on the street?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 05-13-2012, 12:19 PM
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Nov 2010
Location: san mateo, ca
Age: 37
Posts: 140
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
th350

here are some pictures of my th350
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSCN3172.JPG
Views:	36
Size:	213.3 KB
ID:	65354   Click image for larger version

Name:	DSCN3173.JPG
Views:	38
Size:	223.6 KB
ID:	65355   Click image for larger version

Name:	DSCN3176.JPG
Views:	31
Size:	224.9 KB
ID:	65356   Click image for larger version

Name:	DSCN3174.JPG
Views:	30
Size:	225.4 KB
ID:	65357  
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 05-13-2012, 03:56 PM
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
i trade a guy my th400 long tail for this th 350 short tail so im not sure of any thing. but when i took the pan off it had like sluge that looked like worms comming out of the filter.so im going to replace the filter and maby take the valve body off and see if its gumed up. letme know if this is what i should do.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 05-13-2012, 03:58 PM
Registered User
 
Join Date: May 2012
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
and also is there a certain type of fluid it uses. i heard it uses type F
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
th 350 only going in reverse cutthroatkid Transmission - Rearend 16 01-13-2011 09:58 AM
Th 350 No Reverse !! Vincentnova Transmission - Rearend 8 10-18-2010 10:15 PM
T-350 no reverse after rebuild Knight2000uk Transmission - Rearend 17 09-19-2009 01:27 PM
th-350 only reverse 85-monte Transmission - Rearend 4 10-12-2008 11:37 AM
TH 350 no reverse Mark, man Transmission - Rearend 3 08-21-2005 06:03 PM


All times are GMT -6. The time now is 09:56 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.