Help Garage door opener kicking my butt! - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Garage - Tools
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 09-28-2009, 09:46 AM
Rob Keller's Avatar
AKA:"SLOWRIDE66"take it easy!
 
Last wiki edit: How to post pictures on a forum
Last journal entry: 85 Suburban
Last photo:
Join Date: May 2004
Location: Central Florida U.S.A.
Age: 48
Posts: 4,297
Wiki Edits: 38

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Question Help Garage door opener kicking my butt!

Hey Y'all.

I replaced wires on my cousin's garage door opener to install insulation & sheet rock . the staples made it impossible to remove the wires had to go thru beams.

Now it will not light up the lights on the sensor & will not go down.

I have checked all the wires with a OHM meter & as far as I know all the wires go to the right spots .{I did them one @ a time so this would not happenso I thought}

It a Craftsman chain drive.

Please can someone show me a wireing diagram Or what I am doing wrong?

Thanks

    Advertisement
__________________
"SlowRide66"

"Illegitimis non carborundum"
Don't let the bastards grind you down!

Crankshaft Coalition Master List of Hotrodding Forums
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 09-28-2009, 10:59 AM
302 Z28's Avatar  
Last photo:
Join Date: May 2003
Location: North Texas
Posts: 10,840
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 86 Times in 73 Posts
Does it show any sign of getting power at all?

Vince
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 09-28-2009, 11:50 AM
Rob Keller's Avatar
AKA:"SLOWRIDE66"take it easy!
 
Last wiki edit: How to post pictures on a forum
Last journal entry: 85 Suburban
Last photo:
Join Date: May 2004
Location: Central Florida U.S.A.
Age: 48
Posts: 4,297
Wiki Edits: 38

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
I have NO power to the sensors on the door all the wires are connected & the key pad & inside button want to work.

I must have broken something.


R
__________________
"SlowRide66"

"Illegitimis non carborundum"
Don't let the bastards grind you down!

Crankshaft Coalition Master List of Hotrodding Forums
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 10-04-2009, 06:18 AM
Kevin45's Avatar
Just one of the guys
 

Last journal entry: Garage Toys
Last photo:
Join Date: Jul 2002
Location: Urbana, Ohio
Age: 58
Posts: 3,058
Wiki Edits: 0

Thanks: 1
Thanked 15 Times in 15 Posts
Did the wires to the sensors get stretched? If so, you may have broken on of them. I would get a couple of short pieces of speaker wire, pull off the sensors, then reconnect them to test. You can do this by laying them on top of the ladder whaile testing. If they work, then the wire from the opener to the sensor is broke and will need replaced. Just by taking down the opener shouldn't have broken anything unless it was dropped.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 10-04-2009, 08:22 AM
Rob Keller's Avatar
AKA:"SLOWRIDE66"take it easy!
 
Last wiki edit: How to post pictures on a forum
Last journal entry: 85 Suburban
Last photo:
Join Date: May 2004
Location: Central Florida U.S.A.
Age: 48
Posts: 4,297
Wiki Edits: 38

Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
I got it fixed .

I called a Friend of mine & he took readings from his opener with a OHM meter.

So when I went to check this one I had a bit of trouble getting the connector off.

While wiggling it the light flickered.

So I put it back on & wiggled it & it came back to life.

Even My Cousins Friend ,a electrician could not finger that one out.

Oh well , Live & learn , Right?

Thanks for all the help everyone!




R
__________________
"SlowRide66"

"Illegitimis non carborundum"
Don't let the bastards grind you down!

Crankshaft Coalition Master List of Hotrodding Forums
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Garage - Tools posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Safest garage heating method rayn Garage - Tools 6 08-30-2009 12:33 PM
Garage Workshop ckucia Garage - Tools 11 11-20-2008 06:42 AM
Maiting calls of the garage Halloweenking Hotrodders' Lounge 22 09-19-2006 09:18 PM
Garage Safety Kevin45 Garage - Tools 48 11-26-2005 08:49 PM
Hotrodders Knowledge Base: Garage - Tools Jon Garage - Tools 0 11-26-2005 06:46 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:05 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.