Help please car won't stop - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 10-15-2009, 10:03 AM
raiderdave007's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Location: santa clara
Posts: 21
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Help please car won't stop

I have 71 monte carlo and almost everytime I turn key off car won't shut off I replaced ignition switch and it still dosent work any ideas please help stressed out thanks dave

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 10-15-2009, 12:41 PM
klutchmaster427's Avatar
Registered User
 
Last wiki edit: Automobile body and frame rotisserie
Last journal entry: Bell Crank Fix
Last photo:
Join Date: Jun 2009
Location: Billings, MT
Age: 25
Posts: 187
Wiki Edits: 4

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Does it just keep running like normal or does it "diesel"?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 10-15-2009, 12:52 PM
raiderdave007's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Location: santa clara
Posts: 21
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Runs like normal its not dieseling thanks if u got some ideas please share
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 10-15-2009, 02:31 PM
T-bucket23's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Engine basic condition - how to check Last photo:
Join Date: Aug 2005
Location: Massachusetts
Age: 57
Posts: 5,154
Wiki Edits: 26

Thanks: 7
Thanked 109 Times in 94 Posts
Your alternator may be back feeding your ignition system. More info would be helpful as to what electrical modifications have been done. Sometime a diode is required in the alternator feed line. If you search for diode on here you should get the information you need. You can prove this issue by disconnecting the alternator and start and shut down the car and see if it shuts off.
__________________
Artificial Intelligence is no match for Natural Stupidity



Chet
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 10-15-2009, 02:53 PM
raiderdave007's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jul 2009
Location: santa clara
Posts: 21
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
So on a 3 wire alternator I unplug the 2 wire clip on top or fat cable on bottom
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 10-31-2009, 03:32 PM
fast68's Avatar
likes chevy trucks & boobies
 
Last photo:
Join Date: Oct 2005
Location: IL
Posts: 1,970
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
has anyone done any wiring work on the car? something is definitely feeding back to the ign coil.

definitely try disconnecting the alt and then see what it does.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 11-06-2009, 08:11 PM
dklong's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: May 2002
Location: sussex nb canada
Age: 49
Posts: 247
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
is there a electric fan hooked up to the ignition switch, if it is it could be back feeding the electrical system, I have seen this happen a few times when you turn the car off the fan become a generator and some times they'll run for afew minuites.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Painting a Metallic in pieces Polish Painter Body - Exterior 18 09-11-2010 06:16 AM
donk or lambo's got nothing on this 406chevycaprice Hotrodders' Lounge 28 01-28-2008 08:09 AM
a true story abount my first car chopperdave70 Hotrodders' Lounge 7 01-26-2008 06:13 PM
A lot more effort to stop the car after new brake parts were installed? HotRodMan Suspension - Brakes - Steering 8 05-01-2004 02:27 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:00 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.