Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - Help on Tuning Please..
View Single Post
  #1 (permalink)  
Old 08-04-2009, 08:11 PM
66Ponty's Avatar
66Ponty 66Ponty is offline
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Jul 2009
Location: Orange County, Ca
Posts: 36
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Help on Tuning Please..

I am having a hard time tuning my engine. I am starting to wonder if one of the components is throwing everything off.

400Ci Pontiac
380HP
750CFM edelbrock
High flow fuel pump 6-8 PSI
MSD pro billet distributor(mech, no hook up for vacuum)
MSD 6al and blaster 2 coil

Timing is set for 33 at 3000

Had Dist sent to a tuner to be curved to the cam spec sheet. From that he got a setting for 34 at 3000. I attached the spec sheet for what my engine guy sent me bellow...for some reason it looks like the timing is different then what the curve is set for my Dist. Could I be reading it wrong?? Was the Dist curved improperly?

Here is what I am running into with my current settings:

-Cold start is instantaneous, no hesitation from the engine
-Warm start is difficult, but fires after a few turns
-I can hear misfire sometimes at lower RPMs but none at higher RPMs
-Seems to be a bit jumpy/Hesitant from a stop but picks up fine after I get the throttle open more.
-Starts pinging decently at 200-210 degrees engine temp(210 is what she maxes out at for temp) Usually pings when opening the throttle up a decent amount. From a slow start it usually wont ping.


I pulled the plugs and they look decent. Adjusted the timing a couple times but got similar results. I am a bit lost, as this is my first venture into aftermarket parts. Everything is brand new, so I am trying to get everything into a good sync.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	SML.jpg
Views:	71
Size:	213.5 KB
ID:	39803  
Reply With Quote