ignition problem - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 05-01-2007, 09:27 PM
Registered User
 

Last journal entry: 39 chevy
Last photo:
Join Date: Jun 2005
Location: gleichen,alberta
Posts: 22
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ignition problem

hi everybody,i have a 75 gmc 1/2 ton pickup,sierra model.stock truck,no extra accessories added on.it has been sitting for a few years.a buddy towed it to my placefor me.it has hei ignition.350 with turbo 350 trans.my problem is it's not starting.it will crank over but not start except when i run a power wire from battery to distributor,then it will fire right up.i have changed the igntion module,the ignition switch and i have traced the power wire from the distributor to the back of the fuse block and it's okay. any help would be greatly appreciated.i hope i didn't miss anything,if i did let me know

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 05-01-2007, 11:07 PM
docvette's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Rebuild an alternator Last photo:
Join Date: Mar 2004
Location: Lafayette, california
Age: 62
Posts: 7,362
Wiki Edits: 12

Thanks: 0
Thanked 6 Times in 3 Posts
Doc here,

Did you check the "BATT" wire for POWER with the key in the run position, and was it 12 volts?

If it was, did you again try it during cranking mode? Did it drop to zero?

If that happens you have a problem between the run and start set of contacts on the switch, (usually a jumper on the plug) You Can run a secondary ignition from the "R" terminal on the starter and parallel it in at the "BATT" wire to support power during crank as an easy fix for this.

Doc
__________________
Aftermarket Solutions
Electronic & Electrical
Innovations
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 05-07-2007, 09:51 PM
Registered User
 

Last journal entry: 39 chevy
Last photo:
Join Date: Jun 2005
Location: gleichen,alberta
Posts: 22
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Quote:
Originally Posted by dave1939
hi everybody,i have a 75 gmc 1/2 ton pickup,sierra model.stock truck,no extra accessories added on.it has been sitting for a few years.a buddy towed it to my placefor me.it has hei ignition.350 with turbo 350 trans.my problem is it's not starting.it will crank over but not start except when i run a power wire from battery to distributor,then it will fire right up.i have changed the igntion module,the ignition switch and i have traced the power wire from the distributor to the back of the fuse block and it's okay. any help would be greatly appreciated.i hope i didn't miss anything,if i did let me know
hey docvette,did what you suggested and it worked.thanks.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 05-07-2007, 10:11 PM
docvette's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: Rebuild an alternator Last photo:
Join Date: Mar 2004
Location: Lafayette, california
Age: 62
Posts: 7,362
Wiki Edits: 12

Thanks: 0
Thanked 6 Times in 3 Posts
Quote:
Originally Posted by dave1939
hey docvette,did what you suggested and it worked.thanks.

Doc here,

KEWL!

Glad to hear it's Running..and wasn't a major Excedrin moment!

Doc
__________________
Aftermarket Solutions
Electronic & Electrical
Innovations
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Yargh, carbureator problem is driving me nuts (but not my car!) caustic meatloaf Engine 12 05-21-2006 12:41 PM
Help me pick- Electronic Ignition Coil Francis Electrical 27 04-24-2006 05:11 AM
66 Chevy Ignition Switch Problem 66Caprice Electrical 3 10-04-2005 09:10 AM
Strange problem with ignition...... talunceford Engine 5 11-08-2004 06:25 AM
Motorcycle ignition problem. help! FASTCHEVY Electrical 15 05-03-2004 04:51 PM


All times are GMT -6. The time now is 06:54 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.