Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Transmission - Rearend (http://www.hotrodders.com/forum/transmission-rearend/)
-   -   Installed TH350 and nothing? (http://www.hotrodders.com/forum/installed-th350-nothing-147258.html)

cars4megames4u 10-26-2008 06:52 PM

Installed TH350 and nothing?
 
I just got a transmission form a guy and he said it has like 500 miles on a fresh fluid and filter change, so i get it back home and put it in my car with the torque converter that was supplied with the tranny. everything is installed but the kick down cable and nothing happens. If i start the car and put the engine in any gear you hear it click into the gears but nothing happens the torque converter is in properly and i don't know what is left to check, any suggestions could help?

prostreet6t9 10-26-2008 07:13 PM

After you tightened the bell bolt's could you still spin the converter? First thing I would do is a pressure test to make to have pressure.If the converter was bound up, it might have broke the pump gears.

Frisco 10-27-2008 08:23 AM

Quote:

Originally Posted by cars4megames4u
I just got a transmission form a guy and he said it has like 500 miles on a fresh fluid and filter change, so i get it back home and put it in my car with the torque converter that was supplied with the tranny. everything is installed but the kick down cable and nothing happens. If i start the car and put the engine in any gear you hear it click into the gears but nothing happens the torque converter is in properly and i don't know what is left to check, any suggestions could help?

Is the torque converter fully engaging the front pump?

What is the fluid level?

Low level= No go.

Centerline 10-27-2008 09:46 AM

Did you pre-fill the torque converter before you installed it??? If you don't do this that's exactly what will happen.

Crosley 10-27-2008 05:13 PM

Pre-fill of the converter is not needed... when the engine is running , one of the first places the trans pumps fluid is into the torque converter.

I would be looking at the pump , unless the trasn is real low on fluid?

How many quarts of fluid were installed?

Centerline 10-27-2008 06:29 PM

Quote:

Originally Posted by Crosley
Pre-fill of the converter is not needed... when the engine is running , one of the first places the trans pumps fluid is into the torque converter.

I would be looking at the pump , unless the trasn is real low on fluid?

How many quarts of fluid were installed?

You're right. I should have added the part about trans being low on fluid. If you don't fill the converter the pump will fill the converter which will result in the trans being so low that nothing will happen... If there wasn't enough fluid in the trans to begin with. My bad.

timothale 10-27-2008 07:36 PM

Shifting..
 
Got a donor car from the local buddy that has the wrecking yard, gravel pit operation. the trans was clean and painted but didn't work,,, pulled the pan and the nut was loose on the shifter mechanism ,,, easy fix.


All times are GMT -6. The time now is 03:12 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.