little help w/suzuki tranny - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 05-23-2005, 07:33 PM
Registered User
 
Join Date: May 2005
Location: muskegon, michigan
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
little help w/suzuki tranny

* just realized this site seems to be ecusively about hot rods, and sorry for not noticing earlier. but if anyone could help, that would be great!!!!
*i dont really know much about cars at all, so excuse any mistakes i likely will make
this is my first post here and i looked for some info on this but i couldent find any (if i missed anything please link it to me), I have a 1994 suzuki sidekick JX 16 valve 4 door hardtop and i recently bought a used transmission (i think it was a chevy brand, but it was compatible w/my car) and had it installed because my old transmission was basically 'junk' and would not be worth rebuilding. so anyways, this transmission only seems to shift when you let off the gass. except for like the very first gear which will shift fine when you accelerate like a normal car. I was wondering what the problem may be because my old transmission did the same thing. so i ahve really 3 questions for you all
1. by driving it like this am I damaging the transmission
2. is this problem a sign that i will need yet again, a new transmission
3. what may the solution be??
I already have the car at my mechanic but i am very anxious to hear what any of your opinions regarding this matter may be. thank you all for your help in advance!

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 05-24-2005, 10:17 PM
Mr Ed's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Nov 2004
Location: New Zealand
Age: 48
Posts: 71
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
it is possibly a kickdown linkage/cable problem. basically the cable is adjusted too far and is holding the trans in gear because the cable is pulling the kickdown rod out too far.
This kickdown function is supposed to work when you put your foot down hard on the gas and the accelerator linkage pulls the cable which pulls the rod in the trans and changes down a gear. One way to tell is to first find if it has one (normally a cable from the accelerator linkage to the trans) and then diconnect it and go for a drive. Maybe it broke in the past and someone just shortened it.
Suzuki and chevy have a badge engineering agreement but the trans would be built by suzuki.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 05-25-2005, 06:24 AM
airworld2's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Mar 2003
Location: houston texas
Posts: 583
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
suzuki

is this a 4 speed auto or three? did it have cable and wires(4 speed), or cable and modulator square plug with 3 wires(3 speed)?4 door shows to have 0372-LE 4 speed, 2 door should have 3 speed (180 E)
__________________
airworld2
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 05-26-2005, 06:43 AM
Registered User
 
Join Date: May 2005
Location: muskegon, michigan
Posts: 2
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
i believe its a 4speed
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Tranny update/Torque converter question RObs71Nova Transmission - Rearend 5 12-16-2004 10:37 AM
Ever have this happen to your tranny? Help BudLight Transmission - Rearend 6 06-12-2004 10:21 AM
Pulling motor/ tranny 66 C10 66thom Engine 6 10-27-2003 10:46 AM
Tranny fluid heating up engine??? black66 Engine 1 07-13-2003 10:18 PM
88 AOD tranny problems rflud Transmission - Rearend 9 02-17-2003 05:53 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:43 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.