losing dwell and burning plugs - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Electrical
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 04-12-2003, 07:49 AM
Member
 
Join Date: Oct 2002
Location: Dallas Ga
Posts: 56
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy losing dwell and burning plugs

I have a '63 Olds with a 394ci engine. I am having trouble latley with losing my dwell and burning up spark plugs. I replace the rotor and dist. cap, put in new plugs and about 30 miles later it seems to be doing the same thing. The car won't run, I am going out to get the car right now to bring the car home. Does anyone have any suggestions to what is going on??? <img src="graemlins/sweat.gif" border="0" alt="[sweat]" />

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 04-12-2003, 01:08 PM
willys36@aol.com's Avatar
Hotrodders.com Moderator
 
Last wiki edit: How to rebuild a Rochester Quadrajet 4MV carbureto...
Last journal entry: How to change auto shift timing on 200R4
Last photo:
Join Date: May 2002
Location: Bakersfield
Posts: 8,393
Wiki Edits: 21

Thanks: 1
Thanked 8 Times in 8 Posts
Post

Sounds like your distributor shaft is worn out. Take the cap off and try to move the rotor shaft back and forth. If it moves at all, the bushings are worn and you should get a new distributor, 'cause you will never be able to set the points wiht a worn out shaft.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 04-16-2003, 04:11 PM
dmorris1200's Avatar
doesn't play well with others
 
Last photo:
Join Date: Feb 2002
Location: Maine
Age: 49
Posts: 1,834
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Post

If the distributor fails the test willys gave you maybe it's a good time to convert to electronic ignition . I would think there must be a conversion kit for that from someone. I started having trouble with the points distributor in my mustang almost same as you. Every time I brought her rpm's up off idle my dwell meter would start jumping all over. Switched to a Mallory Unilite and goodbye problems.


__________________
BUILT FORD TOUGH
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Electrical posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 07:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.