Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - lost 3rd gear on th 350
View Single Post
  #13 (permalink)  
Old 12-28-2003, 08:14 AM
Crosley's Avatar
Crosley Crosley is offline
Global Moderator
Last wiki edit: T-350 rebuild tech
Last journal entry: Morris update 03-22-2015
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: ... USA
Posts: 8,665
Wiki Edits: 1659

Thanks: 629
Thanked 184 Times in 167 Posts
Since Hot_Rod-Faith said that reverse was a problem too, this points to a direct clutch pack problem. Different oil circuits feed reverse, so a v-body problem may not be the cause. It is easier to drop the v-body and check first , though

It could be a sealing ring & sealing surface problem with the direct drum & the stator support. The tranny stills needs to come out to be disassembled for that repair.

Originally posted by Igosplut
Slamming a T-350 into park at speed is probably only going to break the parking pall.....

Sounds like the trans is gone but there is one thing you can try. If anyone you know has T-350 parts hanging around, see if you can get the valve body from them. Buy a BM shift kit (for the gasket and instructions) and change it. The fact that you lost it all at once would sugest to me that the clutch pack is OK, and that its an obstructed orfice. The valve body controls flow to the 3rd gear apply hub (what pushes the clutch pack together to engage 3rd)

Thats something you can do with the trans still in the vehicle.
Dont worry how old you are... it is the mileage on your body that adds up.
Reply With Quote