Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Modern Electronic Engines (http://www.hotrodders.com/forum/modern-electronic-engines/)
-   -   lost spark (http://www.hotrodders.com/forum/lost-spark-213961.html)

ragguy 02-04-2012 11:33 AM

lost spark
 
I'm new in here I have an 87chevy 305 lost spark changed coil have power in n out but no spark from coil. Now what

cobalt327 02-04-2012 11:39 AM

Quote:

Originally Posted by ragguy
I'm new in here I have an 87chevy 305 lost spark changed coil have power in n out but no spark from coil. Now what

Replace the module w/a known good one if you have one around. The other thing in the distributor that can cause a no start condition is if the pick up coil has gone bad or has a broken lead going to the module. This isn't as common as a bad module, though.

ragguy 02-04-2012 11:43 AM

Where do I find that module I changed the pickup also

ragguy 02-04-2012 11:47 AM

I think it was the pickup.it was the box under cap that coil wires hook into

cobalt327 02-04-2012 11:51 AM

Module (there's also a 5-pin module looks like the 4-pin):

https://encrypted-tbn3.google.com/im...OCnM0_4JxgRuXY

Pick up coil:

https://encrypted-tbn2.google.com/im...2CnXLK1NyJhLaQ

ragguy 02-04-2012 11:55 AM

Wow pics and all thanks.ya I changed to module

cobalt327 02-04-2012 12:00 PM

New doesn't necessarily mean "good".

Check the PU coil first:

http://www.73-87.com/7387garage/drivetrain/pkupcoil.htm

You don't have to remove the distributor to test it, you do need to disconnect the module from it before checking the resistance. If it's bad the distributor will need to be removed.

ragguy 02-04-2012 12:04 PM

K I'll go check that n let u know thanks for you're help

cobalt327 02-04-2012 12:28 PM

When you replaced the coil, was the part below in place and in good shape?

https://encrypted-tbn0.google.com/im...XYmBFstliF1muQ

The carbon brush on the left goes in the cap first, then the rubber gasket. Should have dielectric grease both sides of washer, then the coil goes over them both.

ragguy 02-04-2012 12:32 PM

Its an external coil

ragguy 02-04-2012 02:45 PM

Ok bought new cap n rotor.I have spark out of coil but nothing at plugs

T-bucket23 02-04-2012 02:53 PM

Quote:

Originally Posted by ragguy
Ok bought new cap n rotor.I have spark out of coil but nothing at plugs

If you have spark at the coil but not at the plugs either the rotor or coil wire are no good or installed wrong or the coil wire is no good. Is this a small cap HEI setup or something aftermarket.

ragguy 02-04-2012 03:10 PM

I have new cap rotor coil its a small cap.I tried 3 dif coil wires

T-bucket23 02-04-2012 06:50 PM

Quote:

Originally Posted by ragguy
I have new cap rotor coil its a small cap.I tried 3 dif coil wires

Wrong rotor, is a possibility. If you still have the old one compare it. If there is spark at the coil it travels through the coil wire to the rotor and back out the end of the rotor to the plug wires. Not a lot that could go wrong that would affect all cylinders.

ragguy 02-05-2012 10:07 AM

Ok after cap button coil module got fire ran revd 2 times Los spark at coil have any ideas


All times are GMT -6. The time now is 07:06 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.