Low idle and vacuum questions - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 05-25-2010, 05:40 PM
LOWbutnotSLOW's Avatar
Spankin' Stangs all night
 
Last photo:
Join Date: Jul 2009
Location: London, Ontario
Age: 23
Posts: 27
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Low idle and vacuum questions

Hey everybody. I got a bagged Ranger with a 5.0L and I am having a low idle issue as well as a vacuum question. I was having an issue with the idle and a lean misfire off idle so I did my spring tune up of plugs, wires, cap, rotor, and carb tune. The RPM idle is 800. The lean misfire off idle is gone, but the truck still spudders while cruising in 2nd at 2500-3000RPM. The other thing is with the brake booster line disconnected and UNBLOCKED the pedal gets better (usually spongy and low) and the RPM gets to around 950 with no spuddering. What could be going on?

PS I bled the brakes and there are no leaks in the brakes anywhere.

Thanks for any help.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 05-25-2010, 09:52 PM
fast68's Avatar
likes chevy trucks & boobies
 
Last photo:
Join Date: Oct 2005
Location: IL
Posts: 1,970
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
not enough fuel or too much air(vacuum leak somewhere)

weak FP?

intake gasket failed?

carb base gasket failed or is wrong one for the carb or intake?

ive had the last thing wrong on a late 70s 351 truck we had,

a different and correct base gasket fixed it

was horrible idling and low rpm running was not right.

ford used several different ones depending on year make model on same engines even

a pita........
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vacuum advance hooked up directly to manifold....is this bad????? Steve-0321 Engine 69 03-10-2014 05:10 PM
Distributor Tuning and Theory - Part 1 Rick WI Engine 35 04-26-2011 12:38 AM
vacuum gauge readings GMR Engine 11 08-25-2008 12:03 PM
Vacuum adv.. underdog305 Engine 58 01-30-2007 11:19 AM
vacuum advance help batman09 Engine 14 09-09-2004 09:42 PM


All times are GMT -6. The time now is 05:15 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.