to many problems!!!! - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Hotrodding Basics
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 01-04-2012, 10:07 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Rockford,Iowa
Age: 20
Posts: 77
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
to many problems!!!!

first problem is im having carb problems, the nozzle that squirts out a stream into the primarys ive got a problem with it not spuirting out gas so it will run but it you can hardly give it any gas. but it will work sometimes it will pump it out. i took it apart and the accelerator pump looks fine. then when it does run good it give it a hard acceleration it coughs out acting like its running out of breath.. idk ive been having so many problems with my motor not running right i just need some good help...

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 01-05-2012, 07:00 AM
bondo's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Nov 2002
Location: Chaumont Bay N.Y.
Posts: 960
Wiki Edits: 0

Thanks: 7
Thanked 15 Times in 15 Posts
Quote:
Originally Posted by Linez35
first problem is im having carb problems, the nozzle that squirts out a stream into the primarys ive got a problem with it not spuirting out gas so it will run but it you can hardly give it any gas. but it will work sometimes it will pump it out. i took it apart and the accelerator pump looks fine. then when it does run good it give it a hard acceleration it coughs out acting like its running out of breath.. idk ive been having so many problems with my motor not running right i just need some good help...
Ayuh,... What carb,..??

What motor,..??
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 01-05-2012, 10:20 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Rockford,Iowa
Age: 20
Posts: 77
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
edelbrock 1405 carb, holley street dominator intake stock heads with comp cams springs, howards camshaft 275in/275exh advertised duration, 0.470 int/exh lift 108 lobe seperation, hydraulic flat tappet. everything else is stock
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 01-05-2012, 10:29 AM
matts37chev's Avatar
I don't understand?
 

Last journal entry: this is only a test
Last photo:
Join Date: Jan 2009
Location: Shelton,Wa.
Age: 45
Posts: 2,420
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 5 Times in 4 Posts
fuel pump is good?
filter is not plugged?

in other words, the carb is getting a good supply of fuel?

gotta ask
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5 (permalink)  
Old 01-05-2012, 10:45 AM
techinspector1's Avatar
Senior Curmudgeon
 
Last wiki edit: DynoSim combinations Last photo:
Join Date: Oct 2005
Location: Hemet, California, USA
Age: 72
Posts: 12,946
Wiki Edits: 326

Thanks: 760
Thanked 1,012 Times in 848 Posts
First things first.
Tee off at the carburetor inlet and run a copper line back to the firewall, then up past the hood lip and onto the grillework (cowl) between the hood and the windshield. Mount a mechanical, liquid-filled fuel pressure gauge on the cowl temporarily and read the fuel pressure gauge as you drive. You'll need a steady 5 psi of pressure in order to fill the carb without overpowering the needle and seat, so monitor the pressure through the windshield as you drive. If it's too low, replace the pump or look for restrictions in the line(s) from the tank. If it's too high (over 6 psi), regulate the pressure down to 5 psi with a regulator or replace the pump with one that will limit pressure. Once you get the pressure under control, you can begin to test for other problems in the system.
http://www.summitracing.com/parts/SUM-G1710/
http://www.summitracing.com/parts/AED-6101/
http://www.summitracing.com/parts/ATM-3272/
http://www.summitracing.com/parts/ATM-3224/

Last edited by techinspector1; 01-05-2012 at 10:52 AM.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6 (permalink)  
Old 01-05-2012, 10:59 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Rockford,Iowa
Age: 20
Posts: 77
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
when i take of the line it is pumping quite a bit of gas it seems to me, filter is not plugged, when i first start the engine as in it hasnt been started all day there is plenty of gas coming out of the nozzles into the primarys, then when i go to drive it it starts acting funny like it has no power what so ever and there is no gas coming out of the nozzles like its not getting enough gas into the fuel bowls to pump it out or something. i mean all the jets and everything in the carb look clean no sign of old gunked up gas or anything.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7 (permalink)  
Old 01-05-2012, 11:19 AM
techinspector1's Avatar
Senior Curmudgeon
 
Last wiki edit: DynoSim combinations Last photo:
Join Date: Oct 2005
Location: Hemet, California, USA
Age: 72
Posts: 12,946
Wiki Edits: 326

Thanks: 760
Thanked 1,012 Times in 848 Posts
Again, follow my instructions in post #5. You have to test for problems one at a time and fix them one at a time.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #8 (permalink)  
Old 01-05-2012, 11:31 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2009
Location: Rockford,Iowa
Age: 20
Posts: 77
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
okay thank you for the suggestions
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Hotrodding Basics posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
c4 problems 1979 f100 Transmission - Rearend 1 01-11-2011 04:52 PM
4 problems one cause??? ffcagle34 Engine 10 05-08-2009 09:44 AM
SBC 305 Problems HELP! aormz Engine 4 04-29-2009 04:34 PM
Lifter Problems/Head Problems lewisdanw Engine 4 04-16-2006 01:47 PM
problems carl holly Transmission - Rearend 2 05-15-2003 10:03 PM


All times are GMT -6. The time now is 07:58 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.