Mercury 135 outboard stalling out. - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > General Discussion> Hotrodders' Lounge
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 09-25-2011, 02:27 PM
cboy's Avatar
Member
 

Last journal entry: Finished
Last photo:
Join Date: Jan 2004
Location: Atwater, CA
Age: 69
Posts: 3,918
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 7 Times in 4 Posts
Mercury 135 outboard stalling out.

My Merc 135 outboard has developed a new problem. The symptoms:

* Will be running fine at mid to high speeds and then will suddenly stall out and die.

* After pumping the fuel line bulb a time or two, the engine will start right back up and run fine. But will then stall out again at speed.

* Engine will keep running at speed if my wife is at the throttle and I keep the bulb pumped up manually.

* There is fresh fuel in the tank which has also been treated with a bottle of Heet.

My diagnosis...the fuel pump is going out (or gone already). Any other possibilities before I buy the part and replace?

    Advertisement
__________________
Always learning...and sharing what I've learned. The Scratch-Built Hot Rod.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 09-25-2011, 02:57 PM
Joe G's Avatar
It's a dry cold.
 
Last photo:
Join Date: Nov 2008
Location: St. Paul, MN
Age: 40
Posts: 622
Wiki Edits: 0

Thanks: 100
Thanked 55 Times in 49 Posts
Quote:
Originally Posted by cboy
My diagnosis...the fuel pump is going out (or gone already). Any other possibilities before I buy the part and replace?
Maybe a fuel tank venting problem?
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 09-25-2011, 03:29 PM
327NUT's Avatar
Registered User
 
Last photo:
Join Date: Dec 2004
Location: So. Utah
Age: 68
Posts: 3,300
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 98 Times in 87 Posts
I've got a Merc 175 Pro Xs on my 24 ft. tri-toon fishing rig. I've been using "Don's Cocktail since brand new and never had a problem.......so, go to www.bassboatcentral.com (may have to join to ask a question) then click "BBC boards", scroll way down to the outboard engine section and click on "Mercury 3 ltr. high perf" (I know yours is a 2.5...no problem) then click on "General product info and maintenance" scroll down a bit to "commonly asked questions" (we're gettin there) then scroll down 5 lines to "Oil, battery, spark plugs, fuel and fuel additives.......and then read......wheww!

Now Don Weed is the Moderator of that section , runs a dealership in So. Carolina...I think and is a genuine great guy and a whiz with Mercury engines. His "Cocktail is a mixture of three additives ...these are all added per 6 gals of gas, 1 oz. Merc Quickleen....1 oz. Seafoam....1 oz. Merc Quickcare or Marine Stabil.

I have a fishing buddy that has a 135 Merc Optimax that was running like chit, first time he used the "Cocktail" his problem disappeared. You may have a different problem, bad fuel filter, plugged line etc. You can ask a question on the forum and Don will get to you in no time at all, hope this helps and solves your problem.......Dave
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	100_1221.jpg
Views:	58
Size:	998.4 KB
ID:	58579   Click image for larger version

Name:	100_1223.jpg
Views:	64
Size:	870.9 KB
ID:	58580  
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Hotrodders' Lounge posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
557 hp LSA 6.2 ltr V-8 OUTBOARD engine!!!!! 327NUT Hotrodders' Lounge 8 02-22-2011 09:43 PM
Outboard casing Les Parker General Rodding Tech 1 09-17-2009 08:50 AM
40 Mercury Outboard Question 400smb_s10 Engine 11 06-28-2007 05:45 AM
outboard blues woodmanscott@hotmail Off-Topic 3 03-30-2006 06:22 PM
Non Hot Rod related outboard question Gearhead forever General Rodding Tech 1 08-08-2004 09:06 PM


All times are GMT -6. The time now is 01:00 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.