Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - missing holes in oil filter??
View Single Post
  #4 (permalink)  
Old 01-17-2012, 07:43 PM
66GMC's Avatar
66GMC 66GMC is offline
Get in, sit down, hang on
 

Last journal entry: Cab Removal
Last photo:
Join Date: May 2005
Location: Olds, Alberta Canada
Age: 57
Posts: 2,761
Wiki Edits: 0

Thanks: 32
Thanked 90 Times in 85 Posts
Quote:
Originally Posted by zbhover
...
It's been said that fram quality has gone down hill
...
Downhill from where, or when?
They've been garbage for as long as I've been in the parts biz. (1979)

The last PH8A cutaway that I saw was actually an "improvement" over the 1979 version. AT LEAST the pleats now had a metal cleat installed at the media joint. The media was simply overlapped a few folds and glued to cardboard end caps on the '79 vintage.

I seriously want to crawl under John Forces funny car and check what he uses on his. (Orange paint on a Wix?) LOL

Edit:
BTW ... that filter is not "missing holes".
It's designed to flow 1-3 GPM



Quote:
Part Number: 1050
UPC Number: 765809135840
Principal Application: Allis-Chalmers, Fiat, Continental, GM, Hyster, Isuzu, Iveco, Towmotor, Other
All Applications
Style: Spin-On Lube Filter
Service: Lube
Type: By-Pass
Media: Paper
Height: 5.178
Outer Diameter Top: 3.660
Outer Diameter Bottom: Closed
Thread Size: 5/8-18
By-Pass Valve Setting-PSI: None
Burst Pressure-PSI: 380
Max Flow Rate: 1-3 GPM
Nominal Micron Rating: 10

Gasket Diameters
Number O.D. I.D. Thk.
Attached 2.834 2.462 0.200

Last edited by 66GMC; 01-17-2012 at 07:49 PM.
Reply With Quote