MSD coil - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 08-20-2004, 12:45 AM
mitmaks's Avatar
Member
 

Last journal entry: Grille
Last photo:
Join Date: Sep 2002
Location: Washington
Age: 31
Posts: 1,599
Wiki Edits: 0

Thanks: 4
Thanked 10 Times in 10 Posts
MSD coil

Ok, ive put MSD 2 Blaster coil on my 68 Dodge charger's 440 and now voltage shows that it doesnt charge, stays in "-" area even when i get on it and its always stayed in "+" area or voltage gauge, what did i do wrong, is it draining battery cause its 45000volts performance coil

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 08-20-2004, 12:53 AM
lluciano77's Avatar
Short changed on common sense
 
Last photo:
Join Date: Jun 2003
Location: california
Age: 37
Posts: 3,548
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
The voltage stays the same on the primay side of the coil. 12-14V
A volt meter does not tell you much at all about your charging system. That is what an ammeter is for.

The new coil is drawing more amperage. You may need a higher amperage rated alternator. Or, maybe the one you have isn;t charging where it should be. A dead cell in the bettery could also cause ampacity loss.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 08-20-2004, 12:56 AM
mitmaks's Avatar
Member
 

Last journal entry: Grille
Last photo:
Join Date: Sep 2002
Location: Washington
Age: 31
Posts: 1,599
Wiki Edits: 0

Thanks: 4
Thanked 10 Times in 10 Posts
no alternator is fine, battery is brand spanking new, optima style battery $150, just changed coil and this happened
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4 (permalink)  
Old 08-20-2004, 01:08 AM
lluciano77's Avatar
Short changed on common sense
 
Last photo:
Join Date: Jun 2003
Location: california
Age: 37
Posts: 3,548
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
If you aren't having any troubles other than your gage reading differently. Don't worry about it. If any problems arise get an alternator with a higher amp rating.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 08:44 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.