Muncie shifter adjustments needed? - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 12-21-2004, 01:07 AM
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: calif.
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Unhappy Muncie shifter adjustments needed?

Hi, I have an original muncie shifter on a '64 chevy Impala. I've just put the shifter on after a few years of being moved around. When going into 3rd gear the shifter just doesn't feel right. Like its not just right. I know on a Hurst there's a pin to set for neutral. Is there some way of aligning the muncie shifter? Thanks for any help.

Jim

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 12-21-2004, 06:54 PM
Mr Ed's Avatar
Member
 
Last photo:
Join Date: Nov 2004
Location: New Zealand
Age: 48
Posts: 71
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
shifty

do you refer to the elongated holes on the bottoms of the shifter arms? you put it in 3rd gear and then adjust the rod by loosening the 1/2 bolt and nut and then move the arm forward a bit. also should be a hole in the middle of all the shifter arms so you can put a small bolt through to set them all back to standard position when in neutral
from memory- which ain't all that good!
also presume you have mounted it to the trans and not the floor like some people do and then wonder why it pops out of gear as the trans moves and the body doesn't. All the best.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 12-21-2004, 11:01 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Location: calif.
Posts: 3
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Muncie shifter adjustments

Thanks Mr. Ed.
I'll go under the car this weekend and check it out, and yes it's on the transmission mount. I just don't remember any alignment holes on the rods but will look and see,
Thanks,
Again.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Transmission - Rearend posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 10:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.