Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - View Single Post - Mysterious A/C problem on 98 Cavalier 2.2L.
View Single Post
  #9 (permalink)  
Old 07-29-2012, 09:50 AM
Ghetto Jet's Avatar
Ghetto Jet Ghetto Jet is offline
current hot rod: CTS-V
 

Last journal entry: Lets Get Started With the Improvements
Last photo:
Join Date: Nov 2003
Location: Pennsylvania
Age: 28
Posts: 1,720
Wiki Edits: 0

Thanks: 10
Thanked 4 Times in 4 Posts
Quote:
Originally Posted by 2old2fast View Post
How do you know the system is charged if you haven't put gauges on it ??
dave
I hooked up a can with with a gauge on it, it showed full and wouldn't take any freon. Earlier I meant I don't have dual gauges to check hi/low pressure.

Quote:
Originally Posted by cobalt327 View Post
Have you checked the lines under hood for icing?

Anyway, some common problems I have had were restricted orifice tube and being overcharged. I don't even know if your system uses a tube or not.

FWIW there are do-it-yourself recharge kits that include a pressure gauge on the refrigerant bottle.
I didn't check for icing, but icing must take sometime to occur and I have this problem from start up. I'll check out the Cavalier forum and see if it has a tube.

Quote:
Originally Posted by T-bucket23 View Post
I would also check for air flow restrictions and make sure the cooling fan(s) are running at the proper speed.
The electric fan kicks in full blast when I turn the A/C on.

Last edited by Ghetto Jet; 07-29-2012 at 10:16 AM.
Reply With Quote