need some help - Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Engine
User Name
Password
lost password?   |   register now

Reply
 
LinkBack Thread Tools
  #1 (permalink)  
Old 03-02-2006, 07:34 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2006
Location: nc
Posts: 4
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
need some help

i have a chevy 350 sb, mallory dist. msd coil.when i go to turn the car (its in a 78 olds.omega)on the starter grinds real bad with the fly wheel.if i dont turn the wire to the coil on it doesnt grind.the car will start and the starter does not stick and there are no other problems accept when trying to start the car.someone said the starter probably is not getting a full 9volts causing the bendix to come back before its suppose to causing the starter to grind.can someone help..

    Advertisement
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2 (permalink)  
Old 03-02-2006, 07:53 PM
41willys's Avatar
Blowin' it
 
Last wiki edit: Choosing a trailer
Last journal entry: Running again...
Last photo:
Join Date: Aug 2002
Location: Katy, Texas
Age: 39
Posts: 417
Wiki Edits: 11

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sounds like you found your problem possibly, how is your battery, grounds and cables?

Jason
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3 (permalink)  
Old 03-02-2006, 08:15 PM
97Z28's Avatar
NTI Grad.
 
Last photo:
Join Date: Jul 2005
Location: Chardon, Ohio
Age: 32
Posts: 607
Wiki Edits: 0

Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
hows the timing? somebody had almost this same problem that your having. and somebody suggested unhooking the coil then cranking it, and if it cranked fine then the timing was WAY too far advanced and firing against the motor trying to spin it backwards, and it was causing the starter to grind. check to see if your timings ok.
Reply With Quote Quick reply to this message

Recent Engine posts with photos

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.




Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)
 
Thread Tools

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -6. The time now is 08:21 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.