Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board

Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board (http://www.hotrodders.com/forum/)
-   Engine (http://www.hotrodders.com/forum/engine/)
-   -   New High Torque Starter Connection prob . (http://www.hotrodders.com/forum/new-high-torque-starter-connection-prob-130569.html)

tony72 12-28-2007 08:13 PM

New High Torque Starter Connection prob .
 
Ok Guys ,, Here is my thing on this New Starter ..

I have a 70" BBC .. I swaped the old starter of the engine , & I got me a Mini starter ..

I got it all hooked up & tried to start the car .. BUt The starter would just spin ..
The Shaft would not come out of its shell for some reason ..

It just spins ... ( I was thinking I might have switched the wires wrong )

I gave up ,, & I took the starter to get checked ,,, & It checked good ..

They hooked it up to the tester ,, & shaft came out properly ,,, The way it was supposed to ..

So I took it home & tried switching the wires around again , But It still did the same thing (Nothing but just spin ) Without the shaft coming out ...

Can someone please Help .... ?

The wiring harness & car is a 72 Camaro ... Stock starter had 3 wires connected to it , PLus the Battery cable ...


:welcome:

71corvette 12-29-2007 10:34 PM

is the battery strong enough? if so check the ground. sounds like it is not getting enough voltage to spin fast enough to engage the bendix

speedydeedy 12-30-2007 06:24 AM

71corvette You Got It.


All times are GMT -6. The time now is 12:11 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.