Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Suspension - Brakes - Steering> hot power steering pump,
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: hot power steering pump, Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
10-07-2008 05:36 PM
steve t i fixed the problem, it was a air lock in system,bleed it out
09-28-2008 06:32 PM
carsavvycook OK, You say it get's 'hot after 1 minute of running'. Does the fluid get 'foamy'? Making you think it gets hot, or is it too hot to touch?

What "type" of steering system do you have? I take it, that you have a 'pump, and rack' assembly. What is it out of?

Does it have a pump, control valve, and power cylinder? Early GM, and Ford passenger cars used this system. These systems are also easy to adapt into other older cars. Been there, and done that.

This could be as 'simple' as the P/S pump pulley spinning backwards, or a defective pump.
09-28-2008 04:45 PM
steve t thanks, but it not the headers
09-28-2008 04:06 PM
carsavvycook Do you have Headers on it, and how close is the exhaust routed to it?
09-28-2008 03:13 PM
steve t
hot power steering pump,

i installed new power steering pump on 61 impala,new p s system,ram and valve.pump runs real hot in no time ,when you start engine,idle like 1 min, what is wrong, help

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 10:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.