Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic -- Hot Rod Forum

Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> 4L60e Servo Cover Seal
User Name
lost password?   |   register now

Thread: 4L60e Servo Cover Seal Reply to Thread
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:
Please select your insurance company (Optional)


Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.

Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
02-08-2009 09:23 PM
123pugsy The top tranny line had one of those interesting slide in with a wiggly clip thingy. It was loose and leaking down making it appear that it was coming from the servo seal.

All is good.

02-07-2009 05:16 PM
123pugsy Thanks Crosley.

I'm gonna go check it out tommorow.

02-07-2009 08:32 AM
Originally Posted by 123pugsy
So, do you think RTV should be used rather than assembly lube on initial install?

I was told the snap ring was still in place.

Never use RTV there, it is useless with the pressure on the servo cover.

I have never seen a snap ring in place when a cover blows off the 2-4 servo cover. I'd replace the cover and snap ring.

Although..... TransGo used to offer in his kits a thinner snap ring to allow the servo cover to move out slightly to increase band clearance. In my opinion That was a bad Idea from TransGo and that perhaps is the problem here?

02-07-2009 05:46 AM
123pugsy So, do you think RTV should be used rather than assembly lube on initial install?

I was told the snap ring was still in place.
02-06-2009 08:51 PM
Crosley I am guessing here; the cover snap ring blew out too?

Often the cause is the snap ring was not seated properly by the builder OR there was dirt - debris or corrosion in the snap ring groove that did not allow the snap ring to seat properly.

I have also seen the aluminum edge of the servo area break away and allow the cover to come loose.
02-06-2009 11:42 AM
4L60e Servo Cover Seal

I am wondering what would cause the servo cover seal to blow out on a freshly built 1997 4l60e tranny.
It was working fine when installed and then blew out 2 days later.


Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

All times are GMT -6. The time now is 07:07 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2015, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright 1999 - 2012. All Rights Reserved.