Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board - Reply to Topic
Hotrodders.com -- Hot Rod Forum



Register FAQ Search Today's Posts Unanswered Posts Auto Escrow Insurance Auto Loans
Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board > Tech Help> Transmission - Rearend> Full Manual Valve Body TH-400
User Name
Password
lost password?   |   register now

Thread: Full Manual Valve Body TH-400 Reply to Thread
Title:
  
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :

Register Now

In order to be able to post messages on the Hot Rod Forum : Hotrodders Bulletin Board forums, you must first register.
Please enter your desired user name (usually not your first and last name), your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Additional Options
Miscellaneous Options

Topic Review (Newest First)
06-13-2003 06:47 PM
Crosley
Quote:
Originally posted by Chezelle
Crosley,

Do you think that might not let the manual valve body work right for some reason?

Thanks

=============== Nope. most reverse valve bodies dual feed the direct clutch. I am NOT familar with Darrel Young products so I may be wrong.

I would suggest a call to DW and ask some questions. perhaps have some instructions faxed to you.
06-12-2003 06:10 PM
Chezelle Crosley,

Your right.... Its the hole to right of the center support bolt and was plugged with a 3/8 inch pipe plug. I think I was thinking of a TH 350 trick where you plug a hole in the case by the pump. Do you think that might not let the manual valve body work right for some reason?

Thanks
06-12-2003 06:01 AM
Crosley I am confused since the the hole that needs to be plugged when the sealing ring from the center support or middle lip seal is removed from the direct clutch drum is NOT near the pump. It is next to the 12 point bolt that threads into the center section.

I am not sure what you plugged unless it was the reverse boost feed passage that is at the front corner of the valve body area.
06-11-2003 09:41 PM
Chezelle
Full Manual Valve Body TH-400

Hello,

I freshened up my Chevelles TH-400 trans and also upgraded with a new Darryl Youngs racing full manual reverse valve body. This v.b. does away with the governer and any automatic features. After I got it in...It shifts ok but nothing like the super neck snapping hard shifts I was expecting. I had previously already added a few of my own tricks like leaving out one of the center support rings so both direct chambers would be pressurized and plugged the hole in the case near the front pump so the trans wouldn't lock up in reverse, extra forward & direct clutches etc. Would some of the hi-po builders out there think maybe my previous trick may not be letting the valve body work correctly? It does have a 4800 8" converter which takes some shift out but still doesn't shift near as well as I was expecting. I just wanted to step and and shut the door and be able to honesty say "That 400 shifts like Hell!".. Any suggestions on what might be wrong?

Thanks,
Bry
turbo@esn.net

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -6. The time now is 07:01 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 PL2
Copyright Hotrodders.com 1999 - 2012. All Rights Reserved.